Ocenite ponudbo:

Smučišče Kanin - Canin (Sella Nevea)

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Izvajalec : ATC Kanin Bovec d.o.o.

Naslov: Dvor 43, Bovec - Kanin, 5230 Bovec
Telefon: 05 38 96 003
Faks: 05 38 96 004
e-mail:
www.boveckanin.si
Smučišče Kanin - Sella Nevea je prvi mednarodni smučarski center v širši regiji. Z izgradnjo nove žičniške naprave in smučarske proge sta smučišči Kanin in Sella Nevea postali eno. Za povezano smučišče Kanin - Sella Nevea velja enotna smučarska vozovnica, s katero je mogoč dostop na smučišče tako s slovenske, kot italijanske strani.
Povezano smučišče je tudi najvišje smučišče daleč naokoli z dolgo smučarsko sezono vse tja do prvomajskih praznikov.

Vsako leto, v februarju ali marcu, se v neposredni bližini smučišča Kanin odvija tekmovanje v prostem smučanju in deskanju na snegu - Freeride battle. Več informacij je dostopnih na spletni strani prireditve: www.freeridebattle.com

Druga tradicionalna prireditev je Emaus. Ta vsako leto na velikonočni ponedeljek na smušiče privabi starodobne smučarje, ki se med seboj pomerijo v starodobnem načinu smučanja.

Gondolska žičnica vozi na Kanin tudi v poletnih mesecih in tako postane zadnja postaja gondolske žičnice zanimivo izhodišče za številne planinske ture. Od jeseni 2010 novost na Kaninu predstavlja naravoslovna učna pot, ki obiskovalcem predstavlja posebnosti kaninskega pogorja.

Vznožje Kanina pa je priljubljeno med kolesarji. Urejena sta srednje zahtevna kolesarska pot do Krnice in zahtevnejši Gorsko kolesarski park Kanin. V poletnih mesecih se lahko za dostop do prog lahko uporabi tudi gondolsko žičnico, ki kolesarje odloži na svoji prvi postaji.INFORMACIJA O ZIMSKI PONUDBI 2013/2014Spoštovani gostje,

Krožno-kabinska žičnica Kanin in slovenski del smučišča v letošnji zimski sezoni zaradi tehničnih in organizacijskih težav ne bosta obratovala. Seveda aktivno delamo na novem projektu in se nadejamo čimprejšnje postavitve novih naprav.

V vmesnem obdobju pa premoščamo ponudbo alpskega smučanja s pomočjo ponudbe partnerja, podjetja Promotur, s katerim smo povezani v skupnem smučišču Kanin - Sella Nevea. Podjetje Promotur se je v tej izredni situaciji izkazalo s posebno ponudbo za naše goste, saj vam v primeru večdnevnega aranžmaja na Bovškem nudi smučarske vozovnice po ugodnejših cenah za smučišči Sella Nevea in Trbiž, ki sta od Bovca oddaljena cca. 35 km. Tako do prvega kot drugega bo Lokalna turistična organizacija Bovec v zimski sezoni od 20.12.2013 do 2.3.2014 organizirala prevoze stacionarnih gostov s smučarskim avtobusom ali kombijem, ob minimalnih pet predhodnih rezervacijah. Rezervacije bomo zbirali prek ponudnikov nastanitev do 18h za naslednji dan.
 

Smučarske vozovnice po ugodnejših cenah bo možno kupiti na blagajni smučišča na podlagi vavčerja oziroma potrdila o nastanitvi gosta na Bovškem, ki ga bodo izdali ponudniki nastanitev na zahtevo gosta na podlagi vpisa v knjigo gostov.

Kot vsako leto bo tudi to zimo na voljo možnost izposoje oz. najema smučarske opreme v podjetjih Soča rafting d.o.o. (www.socarafting.si) in Ski rental (http://www.joffitours.com/rent-a-ski/rent-a-ski-bovec/) .Informativni cenik smučarskih vozovnic Promotur

(velja za smučišča Sella Nevea – Kanin, Trbiž, )

Novoletni termin (21.12.2013 – 6.1.2014)

Dvodnevna 48 €
Tridnevna 70,5 €
Štiridnevna 92 €
Petdnevna 110 €
Šestdnevna 132 € 

 

Glavna sezona (7.1.2014 – 16.3.2014)
 

Dvodnevna 42 €
Tridnevna 60 €
Štiridnevna 76 €
Petdnevna 90 €
Šestdnevna 108 €Predsezona in posezona ( do 20.12.2013 in po 17.3.2014 do konca smučarske sezone)

 
Dvodnevna 30 €
Tridnevna 45 €
Štiridnevna 60 €
Petdnevna 75 €
Šestdnevna 90 €

V ustaljeni zimski ponudbi Bovškega bodo še vedno izstopali sankanje po mangartski cesti, sankanje s planin Božca nad Žago in Lepoč v Trenti, tek na smučeh, krpljanje, ledno plezanje, jadralno padalstvo v tandemu, drsanje na drsališču iz umetne mase ter turno smučanje v organizaciji in izvedbi lokalnih športnih organizacij, Log pod Mangartom pa razpolaga z otroškim smučiščem ob Motelu Encijan.

Novost v ponudbi te zime bo heliskiing (smučanje s pomočjo helikopterja – izvajalca bosta podjetji Flycom in Soča rafting d.o.o.). Ponudba je v pripravi, informacije o izvajanju in možnostih rezervacij sledijo.

Za goste pripravljamo tudi pester izbor prireditev, ki jih bomo sproti objavljali in dopolnjevali na naši spletni strani http://www.bovec.si/dogodki/koledar_dogodkov/

Vsem gostom želimo prijetno bivanje v naši sredini.

Lokalna turistična organizacija Bovec
Trg golobarskih žrtev 8
5230 Bovec

Tel.: 00386 5 3841 919
E-mail:

www.bovec.si

 
Nadmorska višina smučišča : 1140 - 2300 m
Površina : 70 ha


Krožna kabinska žičnica
Kabinska žičnica
Število vlečnic : 5 
Število dvosedežnic : 2 
Število trosedežnic : 1 
Število štirisedežnic : 1 
Zmogljivost : 15000 smučarjev na uro


Težke proge : 2 km
Srednje težke proge : 22 km
Lahke proge : 6 km
Tekaške proge : Letališče Bovec, Log pod Mangrtom 


Alpsko smučanje
Carving
Snowboard
Turno smučanje : Celotno pogorje Kanina in Rombona 

Na voljo v sledečih jezikih:
slovenščina, angleščina, nemščina, italijanščina, francoščina, hrvaščina, srbščina 

Dodatna ponudba : Več na spletnih straneh organizatorjev šol smučanja in deskanja na snegu ter izposoje smučarske in deskarske opreme:
- Bovec ski rental: www.bovecskirental.com  
Hydromania: www.hydromania.si  
- Outdoor freaks: www.outdoorfreaks.si
- Soča rafting d.o.o., Smučarska šola Kanin: www.socarafting.si

 
Kaninski center 
Trg golobarskih žrtev 47 
5230 
Bovec 
Telefon : 05 38 96 003 
E-pošta :  
Spletna stran : www.boveckanin.si 
GPS Northing (N) : 46,3328 
GPS Easting (E) : 13,5382 
Smučišče
Fotografije
Skrbnik : LTO Bovec | 05 384 19 19 | | www.bovec.si... | last modified: 02.04.2014
na zemljevid
GPS N: 46,3328
E: 13,5382
Destinacija: Julijske Alpe
Kraj: Bovec

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto

Noči
Sobe
Os./sobo
Prikaži v Google Zemljevidih
Napredno iskanje
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti