Zelena shema - SLOVENIA GREEN

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Slovenska turistična organizacija je v letu 2009 oblikovala strateške usmeritve na področju zelenega turizma. V letu 2014 pa smo v javni agenciji SPIRIT Slovenija v sodelovanju s ponudniki in strokovnjaki s področja trajnostnega turizma na podlagi strateških usmeritev pripravili »Zeleno shemo slovenskega turizma«, ki sloni na evropskih (ETIS) in globalnih (GSTC) kriterijih ter priporoča uporabo GSTR orodja za merjenje uspešnosti na področju uvajanja zelenega delovanja. Zelena shema je sistem, ki bo pod krovno marelo znamke SLOVENIA GREEN združil vsa prizadevanja za trajnostni razvoj, omogočal primerjavo z ostalimi zelenimi destinacijami po svetu, hkrati pa dodal nacionalni karakter, ki bo omogočal lažje pozicioniranje zelene Slovenije na globalnem zemljevidu.
V letu 2015 smo pričeli z implementacijo sheme na ravni destinacij in ponudnikov. Vprašanja in predloge v zvezi z zelenim turizmom pošljite na maja.pak@spiritslovenia.si.

Trajnostni kriteriji

Pregled glavnih kriterijev in indikatorjev razvitih na področju okolja in turizma.

Predstavitev Zelene sheme

Vabila in predstavitve iz dogodkov vezanih na Zeleno shemo slovenskega turizma.

Okoljski znak EU Marjetica

EU Marjetica je uradni znak Evropske unije za okolju prijazne turistične nastanitvene obrate.

Zelena shema slovenskega turizma
Analiza zelenega turizma
Priročnik za hotele
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti