Ocenite ponudbo:

Cerkev Kristusovega učlovečenja

Naslov:
Vodnikova cesta 279 1000 Ljubljana
Telefon:
01 583 00 30
e-mail:
Najbolj nenavadno, uravnoteženo in inventivno oblikovana sakralna stavba druge polovice 20. stoletja v Sloveniji je valjasta pritlična cerkev s poševno streho v ljubljanskem predmestju Dravlje. Postavili so jo ob stari draveljski baročni romarski cerkvi sv. Roka in ob križišču poti na robu drevoreda, ki pelje do pokopališča. Cerkev je premišljeno načrtoval arhitekt Marko Mušič. Ustvaril je sodobno oblikovan in z novejšim bogoslužjem usklajen objekt, ki upošteva baročno cerkev in dinamiko lipovega drevoreda.

Notranje jedro je poglobljena, amfiteatralna dvorana z enostavnim oltarjem in modro toniranimi okni, ki se odpirajo v smeri cerkve sv. Roka in okoliškega drevja. Prostor dopolnjuje sočasna in enotno načrtovana oprema. Prevladujoč material na oltarju in njegovih dodatkih je bel marmor. Sedeži se, kot v gledališču, dvigajo do obhoda in dinamično proti pomožnim prostorom. Cerkev je bila posvečena l. 1985.

Nova cerkev je sedež župnije, je oskrbovana in redno odprta.
 


GPS Northing (N) : 46,0821 
GPS Easting (E) : 14,4715 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Turizem Ljubljana | 01 306 45 75 | | www.visitljubljana.com...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti