Ocenite ponudbo:

Piran (Pirano), Cerkev Marije Snežne

Naslov:
Bolniška ulica 6330 Piran
V ozki ulici v srednjeveškem jedru mesta lahko nasproti Minoritskega samostana skoraj spregledamo pročelje manjše cerkve iz l. 1404. Za vhodom se skriva nekdanja privatna kapela z ladjo z zašiljenim obokom in ožjim, kasneje prezidanim prezbiterijem, ki ju ločuje slavolok s šilastim lokom. Oltar je iz 17. stoletja. V ladji s kasnejšimi okni so ob stenah kamnite klopi, ob straneh pa je obešenih nekaj slik. Na slavoločni steni sta pod lokom na obeh straneh razporejeni sliki s prizorom oznanjenja (1500), nad njima je sestavljena lesena podoba križanja (okoli l. 1460) v tehniki tempere. Podobnih ohranjenih slik v Sloveniji skoraj ni.

Na isto mesto so kasneje obesili oljne slike s svetopisemskimi podobami Marije in starozaveznih zgodb, ki pa so jih ob najdbi starejših podob prestavili. Nad vhodom visi slika Marije Snežne (17. stoletje) s prizorom čudeža avgustovskega snega v Rimu, ki opominja na ime cerkve.

 


Župnijski urad Piran 
Ulica IX. korpusa 25 
6330 
Piran 
Telefon : 05 673 34 40 
E-pošta :  
Spletna stran : http://zupnije.rkc.si/piran/ 


GPS Northing (N) : 45,5289 
GPS Easting (E) : 13,57 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Piran - Turistično združenje Portorož | 05 674 22 20 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti