Ocenite ponudbo:

Evangeličanska cerkev Dobrega Pastirja Jezusa v Moravskih Toplicah

Naslov:
Moravske Toplice
Evangeličanska cerkev v Moravskih Toplicah – nastane na mestu nekdanjega lovskega dvorca madžarskih grofov Batjanyi, ki ga po grofovi smrti dobi Avstrijec Ernost. Slednji leta 1888 dvorec proda evangeličanskim vernikom, ki ustanovijo Evangeličansko cerkveno občino Moravci. V prostorih, kamor se je preselila šola, so leta 1925 uredili prostore za cerkev in prizidali zvonik. Kasneje, leta 1960 so grad porušili in dozidali sedanjo evangeličansko cerkev, ki so jo dogradili leta 1962. Je ena najmlajših evangeličanskih cerkva v Sloveniji. V Moravskih Toplicah je danes sedež Evangeličanske Cerkve RS in Evangeličanske Cerkvene Občine Moravske Toplice ter sedež Škofovskega urada, ki ji predseduje evangeličanski škof, mag. Geza Erniša.  
Moravske Toplice so se nekoč imenovale preprosto Moravci. Samostojna evangeličanska cerkvena občina je bila v vasi ustanovljena 1893. Stara cerkev je bila po 2. sv. vojni v tako slabem stanju, da so se verniki odločili zgraditi novo. Ob pomoči švedske cerkve jim je to tudi uspelo. Leta 1962 je bila blagoslovljena in predana svojemu namenu. Neogotski zvonik je starejši in je iz leta 1925. Redni duhovnik cerkve je slovenski evangeličanski škof Geza Erniša. 


Brezplačno
GPS Northing (N) : 46,6875 
GPS Easting (E) : 16,2231 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Občina - TIC Moravske Toplice | 02 538 15 20 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti