Ocenite ponudbo:

Muharjenje v Sloveniji


Ste si kdaj želeli, da bi vas obkrožala le narava, ptičje žvrgolenje, piš vetra in žuborenje potoka, reke, ali pa spokojnost jezerske gladine? Ste se kdaj spraševali, kaj skrivajo globine rečnih tolmunov, globine jezer?
Ne boste verjeli, vendar vse to lahko odkrijete.

Muharjenje je verjetno prvi znani način ribolova. Ponuja nam užitke v naravi, mir in vznemirjenje ob preži na ribe. V naših vodah je posebej priljubljeno muharjenje na vse vrste postrvi (potočno, soško ter njune križance), šarenko in na lipana. Vse bolj pa je priljubljeno tudi muharjenje na kralja naših voda, sulca (lat. hucho hucho), ki je zaradi svoje velikosti in mogočnosti zelo zaželena muharska riba, ki pa zahteva tudi precej muharskega znanja, posrečen in premišljen pristop ter nemalo sreče. Tudi lipan buri duhove odkar je muharjenje prisotno na Slovenskem. Sprva so se ga želeli znebiti, imenovali so ga kar ribji plevel, danes pa je cenjena muharska riba, ki jo k nam prihajajo lovit muharske eminence z vsega sveta. K temu v veliki meri pripomore skrbno upravljanje z vodami s strani ribiških družin in Zavoda za ribištvo Slovenije ter uvajanje »ujemi in spusti« režima ribolova na številnih muharskih revirjih.

Na neodvisnem, ljubiteljskem muharskem portalu »Muharjenje v Sloveniji« domačim in tujim muharjem v slovenskem in angleškem jeziku predstavljamo slovenske muharske revirje v sliki in besedi z vsemi potrebnimi informacijami, ki jih potrebujejo za načrtovanje svojega muharskega izleta ali potovanja. Obiskovalci si prek foruma, ki je pomemben del portala, med seboj izmenjujejo številne informacije, nasvete, objavljajo reportaže s svojih muharskih izletov in izmenjujejo mnenja o muharski opremi, vezavi umetnih muh, ipd. Del portala je tudi galerija, v kateri lahko obiskovalci objavljajo svoje fotografije z muharsko tematiko.

Če vas muharjenje zanima vas toplo vabimo, da se nam pridružite!
 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : STO |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti