Ocenite ponudbo:

Ribolov na reki Savi

Izvajalec:
Ribiška družina Radeče
Naslov:
Hotemež 30 1433 Radeče
e-mail:

Tekmovalna trasa na Hotemežu pri Radečah je ena najlepših in najbolj funkcionalno urejenih tras v Sloveniji. V dolžino se razteza približno 700 metrov in se nahaja na desni obali reke Save. Na tem mestu je Sava zaradi pregrade na hidroelektrarni Vrhovo ob normalnih vremenskih razmerah zelo počasi tekoča in njen nivo niha le za nekaj centimetrov. Celotna tekmovalna trasa je praktično v ravni liniji in tako omogoča zalo izenačene pogoje na vseh tekmovalnih mestih. Povprečna globina reke Save tu variira od 3,0 do 5,5 metrov, 15 metrov od obale pa doseže tudi globino 7,0 metrov. Najpogostejše ribe, ki naseljujejo reko, so rdečeoka, zelenika, ogrica, klen, krap in babuška.

Prizadevnost RD Radeče, enostavna dostopnost in za invalide prirejena tekmovalna mesta so bili osnovni predpogoji za izvedbo 6. svetovnega prvenstva invalidov v lovu rib s plovcem, ki je na tekmovalni trasi Hotemež potekalo v avgustu 2004. Dodelitev tekmovanja si štejemo kot veliko priznanje svetovne konfederacije športnih ribičev CIPS in federacije FIPS-ed tako slovenskemu ribištvu kot RD Radeče in naši tekmovalni trasi.

Ribolovne dovolilnice za Savo lahko kupite na bencinski črpalki PETROL (v bifeju), ki se nahaja v neposredni bližini Radeč (na magistralni cesti iz Radeč proti Sevnici, obratovalni čas od 6. – 21. ure, v nedeljo od 7. ure), ali pa v gostišču Strnad na Hotemežu.
Več o kraju na http://www.ktrc.si  


KTRC-kulturno turistični rekreacijski center Radeče 
Ulica Milana Majcna 1 
GPS Northing (N) : 46,0571 
GPS Easting (E) : 15,2022 

Hotemež

Regija: Savinjska
Kraj: Hotemež
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : JZKTRC Radeče | 03 568 79 40 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti