Ocenite ponudbo:

Ribolov na reki Savi

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Izvajalec : Ribiška družina Radeče

Naslov: Hotemež 30 1433 Radeče
e-mail:
http://www.ribiska-druzina-radece.si

Tekmovalna trasa na Hotemežu pri Radečah je ena najlepših in najbolj funkcionalno urejenih tras v Sloveniji. V dolžino se razteza približno 700 metrov in se nahaja na desni obali reke Save. Na tem mestu je Sava zaradi pregrade na hidroelektrarni Vrhovo ob normalnih vremenskih razmerah zelo počasi tekoča in njen nivo niha le za nekaj centimetrov. Celotna tekmovalna trasa je praktično v ravni liniji in tako omogoča zalo izenačene pogoje na vseh tekmovalnih mestih. Povprečna globina reke Save tu variira od 3,0 do 5,5 metrov, 15 metrov od obale pa doseže tudi globino 7,0 metrov. Najpogostejše ribe, ki naseljujejo reko, so rdečeoka, zelenika, ogrica, klen, krap in babuška.

Prizadevnost RD Radeče, enostavna dostopnost in za invalide prirejena tekmovalna mesta so bili osnovni predpogoji za izvedbo 6. svetovnega prvenstva invalidov v lovu rib s plovcem, ki je na tekmovalni trasi Hotemež potekalo v avgustu 2004. Dodelitev tekmovanja si štejemo kot veliko priznanje svetovne konfederacije športnih ribičev CIPS in federacije FIPS-ed tako slovenskemu ribištvu kot RD Radeče in naši tekmovalni trasi.

Ribolovne dovolilnice za Savo lahko kupite na bencinski črpalki PETROL (v bifeju), ki se nahaja v neposredni bližini Radeč (na magistralni cesti iz Radeč proti Sevnici, obratovalni čas od 6. – 21. ure, v nedeljo od 7. ure), ali pa v gostišču Strnad na Hotemežu.
Več o kraju na http://www.ktrc.si  


ktrc-kulturno turistični rekreacijski center Radeče 
Ulica Milana Majcna 1 
GPS Northing (N) : 46,0571 
GPS Easting (E) : 15,2022 
Fotografije
Skrbnik : JZKTRC Radeče | 03 568 79 40 | | last modified: 14.10.2014
na zemljevid

Hotemež

na zemljevid
GPS N: 46,0571
E: 15,2022
Regija: Savinjska
Kraj: Hotemež

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti