Ocenite ponudbo:

Gostišče na Trgu, Hiša kulinarike in turizma

Naslov:
Glavni trg 30 8000 Novo mesto
Telefon:
05 90 76 152, 05 90 76 150
e-mail:
Gostišče na Trgu, se nahaja v starem mestnem jedru metropoli dolenjske, Novem mestu. Prenovljen objekt je nadomestil tradicionalno poznano Gostišče, ki so ga domačini imenovali »Trg«. Gostišče tako predstavlja biser sodobne arhitekture, ki pa svoje korenine išče v dediščini, saj se nahaja v najstarejši stavbi Novega mesta. Restavratorji so poleg prvotnih gabaritov ohranili tudi pristen leseni strop, ki ga obiskovalci lahko občudujejo v delu restavracije t.i. Županovi sobi. Gostišče v prenovljeni podobi upravlja GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma in predstavlja edinstveno okolje za praktično izobraževanje študentov Višje strokovne šole GRM, ter dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem. Zato ni čudno da gosta že pri vhodu prevzamejo občutki elegantnosti, nostalgičnosti in truda ter skrbnosti mladih, v odnosu do kvalitetne postrežbe in spoštovanja gostinskega poklica.

Gostišče na Trgu sestavljajo:

Slaščičarna, v kateri vam bomo postregli s tradicionalno dobrimi kremnimi rezinami, tortami vseh vrst, med katerimi izstopa temni gozdiček, katerega receptura je naša zaščitena in skrbno varovana skrivnost. Slavnostne dogodke na domu pa si lahko posladkate z različnimi vrstami piškotov, mehkega peciva in predvsem celimi tortami, ki jih za vas pripravljamo po naročilu.

Restavracija, kjer vam postrežemo s tremi dnevnimi meniji malic in kosilom v dopoldanskem času. Popoldnevi pa so rezervirani za dobrote po naročilu z jedilnega lista. Po predhodnem naročilu pa lahko poskrbimo tudi za kvalitetno kulinarično pogostitev zaključenih skupin. Svojo ponudbo pa bogatimo tudi s pogostitvijo izven restavracije. Po naročili namreč pripravljamo vse vrste cateringov (hladni ali topli bife, pogostitev s pecivom, kanape…), tako v Sloveniji kot tujini (pogostitve na slovenskih veleposlaništvih v državah EU)

Konferenčna dvorana, v kateri lahko gostimo do 80 udeležencev seminarja ali podobne prireditve. Nudimo tudi celostno postrežbo, tako v smislu coffe brejka, bifeja ali kompletnega kosila oziroma večerje. Dvorana je opremljena z vso sodobno avdio in video opremo.

Atrij, je odprt prostor znotraj dvorišča, kjer gostimo različne družabne dogodke, od glasbenih nastopov do slikarskih razstav. Ob času, ko je vreme primerno pa se lahko na njem okrepčate s katero izmed sladic iz slaščičarne ali odlično kavo Troja. V poletnem času pa je kot naročen hišni cvičkov sladoled.

Trgovina z dobrotami iz okoliških kmetij, se prav tako nahaja v sklopu gostišča. V njej pa lahko kupite pristne dobrote s kmetij iz okolice Novega mesta in šolskega posestva. Na voljo so vam kvalitetna vina, okusni siri, mesnine, sveža sezonska zelenjava in še marsikaj.

Mlekomat, z dnevno svežim mlekom s šolskega posestva pa se nahaja pri zadnjem vhodu.

Vljudno vabljeni v Gostišče na Trgu, kjer poskrbimo tako za vašo dušo kot telo.


Naslov podjetja: Gostišče na Trgu, Hiša kulinarike in turizma
                            Glavni trg 30
                            8000 Novo mesto
                            Tel: (slaščičarna) 05 90 76 152
                            Tel: (restavracija) 05 90 76 150
                            E-pošta:   

Naslov matičnega podjetja: GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma
                                             Sevno 13, 8000 Novo mesto
                                             Tel: 07 / 39 34 700


  

 

Tip
slaščičarna, okrepčevalnica, restavracija, čajnica/kavarna 

Dopolnilna ponudba
konferenčna dejavnost 

GPS Northing (N) : 45,804 
GPS Easting (E) : 15,1694 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Zavod za turizem Novo mesto | 07 393 92 63 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti