Ocenite ponudbo:

Reka Soča

Naslov:
Od Trente do Nove Gorice, 5230 Bovec
e-mail:

Tako smaragdu kakor Soči je lastna barva, ki je simbol obnavljanja in prebujenja življenja. Žlahtni kamen in reko druži sozvočje prozorne zelene svetlobe, barvitega miru in osvežitve. Kaj bi bilo torej potovanje ob Soči drugega, kakor iskanje lepote, strnjene v smaragdu, kaj drugega, kakor potešitev duše, ki jo človeku predaja deviška voda, večna stalnica Alp?

Vodni športi
Smaragdna voda Soče in njenih pritokov spodbuja pri vse večjem številu ljudi občutke neubranljivega vznemirjenja. Po reki se spuščajo z velikimi gumenjaki, še več pa je številnih kajakašev, teh pogumnih jezdecev brzic. Med pustolovsko razpoložene zaljubljence v soške vode bi lahko prišteli še privržence hidrospeeda, pa tudi soteskarje, ki svoja telesa zaupajo slapovom in slapičjem, koritom, tolmunom, da bi v njih drseč z vodo začutili njeno moč, oblike njenega dolbenja kamnin, njen element in ritem.

Ribolov na Soči
Soča… ribiški eldorado! Od prvega aprila, ko mine zimski lovopust, po njenih belih brežinah ribiči muharji uprizarjajo turnirske dvoboje s salmo trutta marmoratus, znamenito soško postrvjo, imenovano tudi glavatica.


V zavesti Slovencev je ta najzahodnejša pokrajina sončna in rodovitna, po naravnih danostih lepa, po kulturni dediščini zanimiva in po turistični ponudbi izjemno bogata. Njena oblikovalka in življenjska žila je reka Soča, ki velja za eno najlepših evropskih rek. Bistra hči planin, kakor jo je imenoval popularni »goriški slavček«, pesnik Simon Gregorčič, s svojimi enako lepimi pritoki Učjo, Idrijco in Vipavo, povezuje v svojem teku po slovenskih tleh dvanajstero občin: Bovec, Kobarid, Tolmin, Idrijo, Cerkno, Kanal, Goriška Brda, Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevico, Ajdovščino in Vipavo.

 
LTO Bovec
Trg golobarskih žrtev 22
5230 Bovec
T: 05 389 64 44

www.bovec.si


LTO Sotočje - TIC Kobarid
Trg svobode 16
5222 Kobarid
T: 05 380 04 90

www.dolina-soce.com


LTO Sotočje - TIC Tolmin
Petra Skalarja 4
5220 Tolmin
T: 05 380 04 80

www.dolina-soce.com


TIC Kanal
Pionirska ulica 2
5213 Kanal
T: 05 398 12 13

www.tic-kanal.si


TIC Nova Gorica
Bevkov trg 4
5000 Nova Gorica
T: 05 330 46 00

www.novagorica-turizem.com

 


individualni
Brezplačno
na zemljevid

Publikacije

Smaragdna pot

 

Emerald trail

 

Die Smaragdstrasse

 

Il sentiero Smeraldo

 

Route d'Emeralde

 

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : LTO Sotočje | 05 380 04 80 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti