Raziskave in razvoj

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Poslanstvo SPIRIT Slovenija, sektor turizem  na področju raziskav in razvoja je zagotavljanje raziskovalno-razvojne podpore za razvoj in trženje slovenskega turizma. Aktivnosti na področju raziskav zajemajo  pridobivanje, analiziranje in posredovanje informacij s področja turizma v podporu učinkovitejšem trženju turizma na vseh ravneh.  Razvojne aktivnosti zajemajo predvsem pripravo strateških dokumentov na državni ravni (strategije trženja), spodbujanje dviga kakovosti slovenske turistične ponudbe s trženjskimi standardi, usposabljanjem in informiranjem ponudnikov, spodbujanje horizontalnega povezovanja ponudnikov oz. mreženja v okviru produkta ter spodbujanje trajnostnega razvoja turizma.

AKTUALNO S PODROČJA RAZISKAV IN RAZVOJA
Oddelek za raziskave in razvoj
Tel.: 01 5898 562 in 563.

Tržne raziskave in analize

Statistični podatki

Zeleni turizem - Slovenia green

Zgodbe v slovenskem turizmu

V turizmu oblikovanje in pripovedovanje zgodb – ZGODBARJENJE (ANG. STORYTELLING) , postaja učinkovito orodje v pomoč razvoju in trženju turističnih destinacij, produktov, znamenitosti in ponudnikov. Slovenija je sicer bogata z zgodbami v turizmu, ki imajo tudi turistični trženjski potencial, vendar še niso ...

Razvoj turističnih produktov

V skladu s Strategijo razvoja in trženja slovenskega turizma pospešujemo razvoj turističnih produktov.

Strategije slovenskega turizma

Aktualna strategija za področje turizma na nacionalni ravni.

Evropske destinacije odličnosti - EDEN

Projekt EDEN - Evropske destinacije odličnosti je zasnovala Evropska komisija z namenom pospeševanja razvoja trajnostnega turizma in promocije manj obiskanih evropskih destinacij. 

Slovenski in evropski razpisi

Pod rubriko razpisi so objavljeni vsi tekoči slovenski in evropski razpisi za pridobitev nepovratnih sredstev za projekte neposredno ali posredno povezane s turizmom.

Dogodki

Na tej strani objavljamo dogodke, delavnice in okrogle mize na temo razvoja turizma.
Priročnik za hotele
Zgodbarski priročnik
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti