Zelena dejstva

Slovenija je dežela s čudovito neokrnjeno naravo, ki jo cenimo prebivalci in turisti. Naravne danosti predstavljajo predpogoj za razvoj zelenega, odgovornega turizma.

• Slovenija je s približno 65 % gozdnih površin tretja najbolj gozdnata država v Evropi.
• Kar 36 % površine Slovenije je vključeno v omrežje Natura 2000.
• Petina slovenske obale je zaščiteno območje.
• Po količini rečne vode na prebivalca je Slovenija med najbogatejšimi evropskimi državami.
• V Sloveniji je skupno okoli 28.000 kilometrov vodotokov, okoli 1.300 jezer s površino nad enim hektarom in okoli 46,6 kilometra morske vode.
Več kot 22.000 živalskih in rastlinskih vrst Slovenijo uvršča med naravno najbogatejše v Evropi.
Pragozd se v naši državi nahaja samo 60 kilometrov od glavnega mesta Ljubljane.
 
Povezave:
- Naravni parki Slovenije
-
Agencija RS za okolje
Omejite izbor:
 
 
1 (1..3)Od3

 

Umanotera predstavila Zbornik Plan B 2.0

Umanotera - Slovenska fundacija za trajnostni razvoj je predstavila Zbornik Plan B 2.0, kjer trdijo, da: - trajnostni razvoj nima alternative; - naravni kapital je temelj vsega, zato tudi temelj razvoja; - trajnostni razvoj je lahko ključna primerjalna prednost Slovenije; - zaradi gospodarske rasti same nismo ljudje ne bolj srečni, ne bolj zadovoljni; - podnebne spremembe in usihajoče zaloge poceni nafte oznanjajo konec fosilne dobe; - zemljišča niso zgolj kosi zemlje, zanimivi le z vidika kmetijstva ali gozdarstva; - pretresi v globalnih oskrbovalnih sistemih kažejo ... večmanj ...
 
 

Izšlo poročilo Ogledalo vladi 2010 - Zeleni nevladni monitor

Pod okriiljem Umanotere - Slovenske fundacije za trajnostni razvoj je izšlo poročilo Ogledalo vladi 2010 - Zeleni nevladni monitor, v katerem opozarjajo da je v Sloveniji razkorak med predvolilnimi zavezami in zakonodajo na področju varstva okolja in trajnostnega razvoja ter njihovim izvajanjem precejšen. Povzetek in celotno poročilo Ogledalo vladi 2010 najdete TUKAJ.
 
 

Slovenija na 5. mestu med najbolj legendarnimi destinacijami

Center National Geographic za trajnostne destinacije je v svojem šestem poročilu (2009) ponovno ocenjeval najbolj legendarne destinacije (države in znotraj držav posamezne destinacije) na globalnem nivoju – tokrat je med 133 destinacij uvrstil tudi Slovenijo. Slovenija je z 78 točkami pristala na odličnem 5. mestu (1. mesto je s 85 točkami osvojila Norveška s fjordi, zadnje pa z 31 točkami Costa del Sol). Ocenjujejo šest sklopov kriterijev: okoljska in ekološka kakovost, družbena in kulturna integriteta, stanje kulturne ... večmanj ...
 

1 (1..3)Od3

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti