Izobraževanja


EKOLOŠKA ŽIVILA V GASTRONOMIJI

V prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru je 26. 01. 2011 potekal posvet Aktualno na področju ekološkega kmetijstva.

Posvet je tradicionalno srečanje strokovnjakov in pridelovalcev s področja ekološkega kmetijstva. Letošnja tema je bila " Ekološka živila v gastronomiji" (program najdete TUKAJ). S posvetom so želeli približati novosti iz zakonodaje, ki so stopile v veljavo s 1. 1. 2011. Gre za slovenski Pravilnik o ekološki pridelavi in predelavi kmetijskih pridelkov oziroma živil (Uradni list RS, št. 71/2010), kateri po novem omogoča certificirano ponudbo ekoloških živil v gastronomiji.


Kulinarični dogodek Bio užitek


Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije/Zveza BIODAR bo v torek, 29. marca 2011, skupaj s slovenskimi in avstrijskimi ekološkimi kmetovalci v okviru promocijskega programa Bio užitek izvedla odmevni kulinarični dogodek "BIO OKUS". Namen prireditve je približati javnosti prednosti in dobrobit ekološko pridelane hrane s poudarkom na ekološki kulinariki.

Pridružite se akciji programa Bio užitek v torek, 29. marca 2011, na Trgu republike, na ploščadi pred Maxijem.

Več informacij in program dogodka najdete TUKAJ.

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti