Razvoj turističnih produktov

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Poslanstvo SPIRIT Slovenija, sektor turizem na področju raziskav in razvoja je zagotavljanje raziskovalno-razvojne podpore za razvoj in trženje slovenskega turizma. Aktivnosti na področju raziskav zajemajo  pridobivanje, analiziranje in posredovanje informacij s področja turizma v podporu učinkovitejšem trženju turizma na vseh ravneh.  Razvojne aktivnosti zajemajo predvsem pripravo strateških dokumentov na državni ravni (strategije trženja), spodbujanje dviga kakovosti slovenske turistične ponudbe s trženjskimi standardi, usposabljanjem in informiranjem ponudnikov, spodbujanje horizontalnega povezovanja ponudnikov oz. mreženja v okviru produkta ter spodbujanje trajnostnega razvoja turizma.

AKTUALNO S PODROČJA RAZISKAV IN RAZVOJA

Oddelek za raziskave in razvoj
Tel.: 01 5898 563

Zeleni turizem - Slovenia green

Pohodništvo

V skladu s Strategijo razvoja in trženja slovenskega turizma pospešujemo razvoj turističnega produkta pohodništvo v Sloveniji.

Kolesarjenje

V skladu s Strategijo razvoja in trženja slovenskega turizma pospešujemo razvoj turističnega produkta kolesarjenje v Sloveniji.

Slovenska naravna zdravilišča

V skladu s Strategijo razvoja in trženja slovenskega turizma pospešujemo razvoj slovenskih naravnih zdravilišč. V partnerstvu s SSNZ nastaja nova strategija razvoja in trženja SNZ 2020.

Gastronomija

V letu 2006 je bila pripravljena Strategija razvoja gastronomije v Sloveniji, ki opredeljuje prioritetne ukrepe za ta produkt. Temelj strategije je gastronomska piramida, ki določa 24 gastronomskih regij Slovenije s 140 reprezentativnimi jedmi.

Mesta in kultura

Strategija razvoja in trženja ter raziskave s področja kulturnega turizma.

Dostopni turizem

Turistična ponudba za vse osebe, ne glede na njihove fizične ali psihične omejitve.

Zabaviščni turizem

Strategija razvoja iger na srečo v Sloveniji.

Križarjenje

Koncept trženja FLY, STAY and CRUISE SLOVENIA.
Priročnik za hotele   za razvoj trajnostnih poslovnih modelov
Zgodbarski priročnik 
Predstavitev razvojne politike STO v letu 2009
Faze razvoja in trženja tur. produktov   2009
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti