Ambasador/ ambasadorka slovenskega turizma

Direktorat za turizem na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in Slovenska turistična organizacija vas letos ponovno vabita k sodelovanju pri izboru TURISTIČNI AMBASADOR/AMBASADORKA SLOVENIJE 2016.

Vabimo vas, da pri podelitvi tega naziva sodelujete z vašimi predlogi ter na ta način izpostavite osebo, ki pozitivno vpliva na ugled Slovenije in slovenskega turizma na mednarodnem trgu ter si po vašem mnenju zasluži ta ugledni naziv!

POGOJI ZA PREDLAGANJE KANDIDATOV ZA DODELITEV NAZIVA:
* Predlagana oseba je ugledna osebnost, poznana v Sloveniji in/ali v tujini kot osebnost, ki ima posebne zasluge na področju večanja prepoznavnosti oz. ugleda Slovenije, še posebej kot turistične destinacije.
* Predlagana oseba je državljan/državljanka tuje države.
* Oseba ne sme biti že prejemnik naziva TURISTIČNI AMBASADOR/AMBASADORKA SLOVENIJE v preteklih letih.
 
Izpolnjen obrazec v priponki je obvezni del prijave, oddajte ga najkasneje do ponedeljka, 19. septembra 2016, do konca dneva, in sicer na naslov
 
Priznanje TURISTIČNI AMBASADOR SLOVENIJE 2016 bo podeljeno na Dnevnih slovenskega turizma, ki bodo letos potekali med 11. in 13. oktobrom 2016.

 

V priponkah najdete pravila in potek izbora in pripadajoči obrazec:

 • Pravila in potek izbora
 • Obrazec 1 - Predlog kandidata

                                                                       ***

  PRETEKLI DOBITNIKI PRIZNANJA

  Leta 2015 si je nagrado prislužil Stephen Fallon, soavtor Lonely Planeta o Sloveniji. Fallon je za Lonely Planet napisal več kot 175 prispevkov. V svoji karieri je veliko pisal o Sloveniji in je njen velik poznavalec.

  Leta 2014 je priznanje prejel Ernst Platzl, ustanovitelj in solastnik agencije Platzl Reisen, ki je pred 35 leti z velikim navdušenjem odkril Moravske toplice in ,,črno vodo,, ter pričel s promocijo lepot naše države. Osrednji program agencije je še danes Slovenija. V 35 letih je njegova agencija v Sloveniji ustvarila več kot 1 000 000 nočitev ter iz Avstrije pripeljala več kot 245.000 gostov. Ernst Platzl letos slavi svoj 80. jubilej ter še vedno z največjim veseljem uspešno opravlja svoje delo.

  Prejemnik priznanja Ambasador slovenskega turizma za leto 2013 je John Weis, podpredsednik operativnega oddelka za globalno organizacijo potovanj pri ladijski družbi za križarjenja Royal Caribbean. Priznanje je bilo podeljeno v torek, 8. oktobra, na Dnevih slovenskega turizma 2013, v Termah Olimia.

  V okviru večernega dogodka prvi dan Dnevov slovenskega turizma 2012 v Zdravilišču Radenci je bilo podeljeno priznanje Ambasador slovenskega turizma 2012. Priznanje je podelil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Radovan Žerjav, in sicer Ayhanu Öztürku, generalnemu direktorju Turkish Airlines za Slovenijo.

  Naziv je leta 2011 prejel Marko Sommeregger iz podjetja Reiseburo Sommeregger. Priznanje je bilo podeljeno v okviru gala večernega dogodka na Dnevnih slovenskega turizma, in sicer 9. decembra 2011 v Hotelih Bernardin v Portorožu.

  Priznanje sta leta 2010 prejela munchenčana Peter Immich in Michael Kemmler. Naziv je bil slavnostno podeljen na 13. Slovenskem turističnem forumu dne 9. decembra 2010 v Dolenjskih toplicah.

  Naziv je leta 2009 je prejela Divna Čuk iz turistične agencije Aurora Viaggi iz Trsta. Priznanje je podelila Slovenska turistična organizacija v okviru 12. Slovenskega turističnega foruma v Radencih.

  Strokovna komisija je leta 2008 imenovala Franza Poganitscha, direktorja podjetja Der Reise Club za prejemnika priznanja. Leta 2007 je Slovenska turistična organizacija prvič podelila priznanje Marcu Piangianiju iz italijanskega podjetja Extempore Viaggi.

X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti