Ambasador / ambasadorka slovenskega turizma

13 Avgust 2012
V okviru večernega dogodka prvi dan Dnevov slovenskega turizma 2012 v Zdravilišču Radenci je bilo podeljeno priznanje AMBASADOR SLOVENSKEGA TURIZMA 2012. Priznanje je podelil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Radovan Žerjav, in sicer Ayhan-u Öztürk-u, generalnemu direktorju Turkish Airlines za Slovenijo.

Ayhan Öztürk živi v Sloveniji 7 let in je s svojim delom in prizadevanjem veliko pripeval k promociji Slovenije. Njegovo delo slovenskemu turizmu prinaša pozitivne učinke tako na področju promocije kot tudi na poslovnem področju. Gospod Öztürk je v kratkem času veliko doprinesel turizmu Slovenije, predstavlja pa tudi velik potencial za prihodnje poslovanje. Slovenijo je predstavil v celotnem omrežju Turkish Airlines, večkrat pa je tudi organiziral obisk tujih novinarjev v Sloveniji in pripomogel k promociji Slovenije v medijih. Za promocijo med turističnimi agencijami je organiziral več študijskih izletov in delavnic, podpira pa tudi slovenske turistične agencije pri njihovi promociji na tujih trgih.

Na sliki: minister Radovan Žerjav podeljuje priznanje Ayhan-u Öztürk-u (foto: Fotostudio Tivadar, arhiv STO)

Ayhan Öztürk je ob tej priložnosti povedal: "Zelo sem ponosen, da sem prejel priznanje Ambasador slovenskega turizma. V tej čudoviti državi sem že 7 let in v tem času sem odkril njen velik potencial, še posebej na področju turizma, saj se država ponaša z neokrnjeno naravo, smučišči in drugim danostmi. Ker imam rad to deželo, si prizadevam, da bi zanjo pri mojem delu prispeval čim več pozitivnega. V okviru aktivnosti Turkish Airlines smo večkrat Slovenijo večkrat predstavljali, tako v naši poslovni mreži kot v reviji letalske družbe in to bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Zaradi dobrega sodelovanja s Slovensko turistično organizacijo smo uspeli izvesti številne dejavnosti kot so študijske ture in delavnice. Prejem tega priznanja mi veliko pomeni, saj so priznanja tudi vir navdiha. To priznanje nas v naši letalski družbi navdihuje za nadaljnje intenziviranje aktivnosti. Iskreno se zato zahvaljujem za podelitev tega priznanja."


Priznanje je bilo letos podeljeno že šestič zapored. Priznanje se podeljuje tuji osebnosti v turizmu, ki je še posebej veliko prispeval/-a k prepoznavnosti in promociji slovenskega turizma in tako izstopa iz povprečja ter je vzor in motivacija za druge posameznike za promocijo slovenskega turizma v tujini. Priznanje AMBASADOR SLOVENSKEGA TURIZMA podeljuje Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktorat za turizem in internacionalizacijo.

AMBASADOR SLOVENSKEGA TURIZMA je bil izbran na podlagi razpisa, v katerem so s predlogi kandidatov sodelovali predstavniki slovenskega turističnega gospodarstva. Med kandidati je komisija izbrala najbolj izstopajočega. Več o kandidatih si lahko preberete spodaj:

° Noel Faruggia
° Janos Jenei
° Emil Gaspari
° Ayhan Ozturk
° Tony Petkovsek
° Ivo Rudenjak
PRETEKLI DOBITNIKI PRIZNANJA

V okviru večernega dogodka prvi dan Dnevov slovenskega turizma 2012 v Zdravilišču Radenci je bilo podeljeno priznanje AMBASADOR SLOVENSKEGA TURIZMA 2012. Priznanje je podelil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Radovan Žerjav, in sicer Ayhanu Öztürku, generalnemu direktorju Turkish Airlines za Slovenijo.

Naziv je leta 2011 prejel Marko Sommeregger iz podjetja Reiseburo Sommeregger. Priznanje je bilo podeljeno v okviru gala večernega dogodka na Dnevnih slovenskega turizma, in sicer 9. decembra 2011 v Hotelih Bernardin v Portorožu.

Priznanje sta leta 2010 prejela munchenčana Peter Immich in Michael Kemmler. Naziv je bil slavnostno podeljen na 13. Slovenskem turističnem forumu dne 9. decembra 2010 v Dolenjskih toplicah.
Naziv je leta 2009 je prejela Divna Čuk iz turistične agencije Aurora Viaggi iz Trsta. Priznanje je podelila Slovenska turistična organizacija v okviru 12. Slovenskega turističnega foruma v Radencih.

Strokovna komisija  je leta 2008 imenovala Franza Poganitscha, direktorja podjetja Der Reise Club za prejemnika priznanja.

Leta 2007 je Slovenska turistična organizacija prvič podelila priznanje Marcu Piangianiju iz italijanskega podjetja Extempore Viaggi.

Slovenija

na zemljevid

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti