Aktualno s področja raziskav in razvoja

5 September 2012
Spodnje prezentacije so bile predstavljena v začetku septembra na mednarodnem posvetu z naslovom Kitajska, priložnost za Slovenski turizem, ki je potekal v soorganizaciji Fakultete za uporabne družbene študije, Slovenske turistične organizacije, Direktorata za turizem in internacionalizacijo ter Gospodarske zbornice Slovenije.

Namen posveta je bil:

Osvetliti različne vidike dosedanjega nastopa Slovenije na kitajskem trgu, omogočiti izmenjavo izkušenj in mnenj ter pomagati poiskati odgovore, kako skupaj intenzivneje nastopati.

Predstaviti  možnosti, ki jih ponuja kitajski turistični trg, podati informacije o tem, kaj se na kitajskem turističnem trgu dogaja, kakšni so kitajski gostje in kaj pričakujejo, kot tudi predstavitev o pasteh in možnostih skupne predstavitve in promocije slovenske turistične ponudbe.

Kitajski trg bo v letu 2012 z vidika turističnih potovanj sicer še naprej rasel; trditev velja tudi za Slovenijo. Da trg raste izjemno skokovito, dokazuje pretekla statistika, predvsem pa projekcije kažejo, da bo do leta 2020 potovalo več kot 100 milijonov kitajskih turistov na leto.
Pomen Slovenije kot destinacije na kitajskem trgu
Strategija razvoja sloveskega turizma 2012 do 2017 in kitajski trg
Kitajski turistični trg v številkah
Kakšni turisti so Kitajci in kaj pričakujejo
Gosp. odnosi med državama in GZS podpora internacionalizaciji slovenskega gospodarstva
Od zavedanja do vzpostavitve turističnih
Vizumska politika Republike Slovenije
Kitajski trg na kratko, ETC

Slovenija je družabna

             

Publikacije

Priročnik za hotele (pdf)

 

Priročnik za hotele (on-line)

 

Poziv - POHODNIŠKE NASTANITVE

 
Poziv - KOLESARSKE NASTANITVEPoziv - KOLESARSKI KAMPI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti