Strategija

11.11.2009
Strategija razvoja in trženja kulturnega turizma v Sloveniji
Strategija razvoja in trženja kulturnega turizma v Sloveniji  povezuje dve izjemno pomembni in obsežni tematiki. Namen strategije je bil pripraviti analizo ponudbe in povpraševanja po kulturnih turističnih storitvah v Sloveniji, opraviti primerjalno presojo (benchmark analizo) z nekaj mesti, regijami in državami z razvitim kulturnim turizmom (in izdelano strategijo zanj) ter na osnovi opravljenih analiz pripraviti predloge, kako organizacijsko in promocijsko pospešiti trženje tega dela slovenske turistične ponudbe v prihodnosti.

V ta namen sta bili opravljeni dve primarni raziskavi: a) ponudbe s pomočjo intervjuvanja in b) povpraševanja s pomočjo anketiranja ob uporabi razširjenega vprašalnika združenja ATLAS.

Strategija kulturnega turizma
13.01.2009
Strategija spominkov in organizacijsko-poslovni model produkcije in distribucije spominkov

V strategiji spominkov Slovenije in poslovnem modelu organiziranosti produkcije in distribucije spominkov pod tržno znamko slovenskega turizma so definirane smernice po katerih je potrebno urediti področje spominkarstva v Sloveniji.

Sama strategija definira delitev spominkov po sistemu piramide, kjer imamo v podnožju piramide nekakšno banko spominkov Slovenije, ki predstavlja celotno bogatstvo obstoječih spominkov. Sledijo ji izbrani reprezentativni spominki regij ter na vrhu reprezentativni spominki Slovenije. Medtem, ko poslovni in organizacijski model produkcije in distribucije definira način kako izbirati spominke in jih razvrstiti v posamezno kategorijo znotraj piramide, predvsem kako in kje jih plasirati in ponuditi na trgu.

Strategija spominkov in organizacijsko poslovni model produkcije  in distribucije spominkov

Arhiv

Leto
Mesec
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti