Pretekla srečanja

Osmi dvodnevni strokovni seminar t.j. 8. motivacijsko srečanje skrbnikov portala, ki ga na letni ravni organizira Slovenska turistična organizacija je potekalo 25. in 26. novembra 2010 v hotelu Hvala**** v Kobaridu.
Urejanje zapisov na portalu www.slovenia.info temelji po vzoru tujih nacionalnih turističnih organizacij na široki skrbniški mreži, kjer okoli 200 lokalnih skrbnikov (lokalne organizacije za promocijo lokalne turistične ponudbe) skrbijo za ažurnost podatkov o lokalni turistični ponudbi na uradnem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info.
Strokovnost skrbnikov portala in poznavanje razvoja informacijske tehnologije v turizmu, aktualnih trendov, osnov SEO (ang. search engine optimisation - organska optimizacija spletnega mesta za iskalnike) in zakonitosti spletnega marketinga je za kakovost njihovega dela odločilnega pomena, zato STO redno izvaja programe usposabljanja, namenjene skrbnikom, med drugim tudi letno motivacijsko srečanje, ki ima veliko izobraževalno noto.
Tako so skrbniki portala v teh dneh svoje znanje dodatno izpopolnili na strokovnih predavanjih, izkušnje pa izmenjali v okviru interaktivnih delavnic.
V vednost ponovno objavljamo Program strokovnega srečanja, ki smo ga izvedli na dvodnevnem strokovnem seminarju.

Prezentacije iz programa

(priponke so objavljene spodaj):

-Faktorji uspeha, ki jih mora upoštevati vsak lastnik spletnega mesta, za uspešno in dobičkonosno spletno poslovanje Primož Žižek, E-laborat d.o.o.
-Socialna omrežja in zakaj si ne morete privoščiti, da jih ne bi uporabljali? …s predstavitvijo dobrih in slabih praks…Predstavitev načrtov nastopa STO na socialnih medijih STO in Izjavi.com
-Vsebinska in organska optimizacija spletnega mesta (SEO) s konkretnimi primeri vaših spletnih strani Uroš Žižek, E-laborat d.o.o.
-Pasti in izzivi pri delu z zunanjimi izvajalci - ključni faktorji uspešnega vodenja IT projektov, najpogostejše napake naročnika mag. Tinkara Pavlovčič Kapitanovič, STO
-Study case STO - vodenje IT projekta »Redesign portala www.slovenia.info« - faze procesa za uspešno izvedbo projekta, novosti portala Aleksandra Jerebic, STO
-Prvi izsledki spletne ankete o zadovoljstvu s portalom in uporabni napotki za skrbnike portala Gregor Kralj, STO
-Predstavitev delovanja nove tehnološke različice CRS in njegove integracije v prenovljeni portal www.slovenia.info – ključni faktorji uspeha prodaje nastanitve preko CRS-ja Aleksandra Jerebic, STO


Družabni program srečanja


V okviru družabnega dela, ki dopolnjuje strokovni del vsakoletnega srečanja skrbnikov portala, so si udeleženci lahko ogledali turistično naselje NEBESA na Livku. Obiskali so tudi muzej prve svetovne vojne na prostem na Kolovratu – imenovan tudi "mediteranska terasa", saj ponuja na eno stran razgled na furlansko nižino do tržaškega zaliva, ter na drugo stran na vršace Julijskih Alp. Organizator LTO Sotočje je za udeležence pripravil tudi pripravil »vojaško« kosilo na prostem: vojaški golaž (jelenov – iz farme Jelenov breg pod Matajurjem), kuhano vino in čaj.
Ob povratku v dolino so si udeleženci ogledali sirarski muzej »Od planine do Planike« v Kobaridu - živa etnološka dediščina "Sir Tolminc" z degustacijo sirov. Sledil je kratek ogled novih eko-namestitev v kampu Koren in prijazen sprejem lastnice gospe Lidije Koren. V Drežnici so lokalni prebivalci predstavili kulturno izročilo Drežniškega pusta, ki je uvrščen med živo kulturno dediščino Slovenije.
Za večerno kulinarično popestritev pa so poskrbeli v Jelkinem hramu v Drežnici, kjer so prijazno gostili udeležence srečanja in jih razvajali s tradicionalnimi jedmi tega območja.

V petek so si udeleženci ogledali še Kobariški muzej, pred zaključkom srečanja pa so bila podeljena priznanja najbolj vestnim skrbnikom.

Podelitev priznanj

Slovenska turistična organizacija je podelila priznanja najbolj vzornim skrbnikom portala za prizadevno in kakovostno urejanje lokalne turistične ponudbe na uradnem slovenskem turističnem portalu. Dobitniki priznanj so bili:
-LTO Bovec,
-LTO Sotočje,
-Občina Vipava, TIC Vipava,
-TIC Ajdovščina,
-Turistična zveza TIC Nova Gorica,
-Turizem Ljubljana,
-Velenje-TIC Velenje,
-Zavod za turizem Maribor in
-Združenje turističnih kmetij.


Aktualne brošure:

- Ponudba storitev (cenik) za l. 2011

V eni brošuri predstavljene uporabne in aktualne informacije o načinu vključitve na Slovenia.info, informacijah o centralnem rezervacijskem sistemu (CRS) in predstavljene so cene sodelovanja na uradnem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info v 2011.

- Uredniški priročnik Slovenia.info 2011:
Brošura, v kateri so zbrane uporabne in praktične informacije o SEO (organska optimizacija spletnega mesta), iskalnem marketingu, pravilnem pisanju vsebin za internet, itd.

Za materiale v elektronski obliki obiščite rubriko "Možnosti sodelovanja na portalu" - Vključitev na portal v letu 2010, v tiskani obliki pa jih lahko naročite preko elektronskega naslova: aleksandra.jerebic@slovenia.info.
Faktorji uspeha za uspešno in dobičkonosno spletno poslovanje
Socialna omrežja in zakaj si ne morete privoščiti, da jih ne bi uporabljali
Vsebinska in organska optimizacija spletnega mesta (SEO) s konkretnimi primeri vaših spletnih strani
Pasti in izzivi pri delu z zunanjimi izvajalci- ključni faktorji uspešnega vodenja IT projektov
Grafična prenova portala www.slovenia.info
Prvi izsledki spletne ankete o zadovoljstvu s portalom in uporabni napotki za skrbnike portala
Predstavitev delovanja nove tehnološke različice CRS in njegove integracije v prenovljen portal
Uredniški priročnik 2011
Cenik za vključitev na portal 2011

Prijava

Za prijavo ali preverjanje statusa vaših prijav morate biti registrirani. Prosimo, vpišite se ali registrirajte.
Uporabniško ime
Geslo
Še niste registrirani?

Slovenija

na zemljevid
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti