Pretekla srečanja


Sedmi dvodnevni strokovni seminar t.j. 7. motivacijsko srečanje skrbnikov portala, ki ga na letni ravni organizira Slovenska turistična organizacija je potekalo 19. in 20. novembra 2009 v hotelu Marita**** v Portorožu.
Urejanje zapisov na portalu www.slovenia.info temelji po vzoru tujih nacionalnih turističnih organizacij na široki skrbniški mreži, kjer okoli 200 lokalnih skrbnikov (lokalne organizacije za promocijo lokalne turistične ponudbe) skrbijo za ažurnost podatkov o lokalni turistični ponudbi na uradnem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info.
Strokovnost skrbnikov portala in poznavanje razvoja informacijske tehnologije v turizmu, aktualnih trendov, osnov SEO (ang. search engine optimisation - organska optimizacija spletnega mesta za iskalnike) in zakonitosti spletnega marketinga je za kakovost njihovega dela odločilnega pomena, zato STO redno izvaja programe usposabljanja, namenjene skrbnikom, med drugim tudi letno motivacijsko srečanje, ki ima veliko izobraževalno noto.
Tako so skrbniki portala v teh dneh svoje znanje dodatno izpopolnili na predavanjih uglednih domačih in tujih predavateljev, izkušnje pa izmenjali v okviru interaktivnih delavnic.
V vednost ponovno objavljamo Program strokovnega srečanja, ki smo ga izvedli na dvodnevnem strokovnem seminarju.

Prezentacije iz programa (priponke so objavljene spodaj):

  • »How to use the Social Web for free! Tipps, Tricks & Ideas for small travel & tourism businesses around Facebook & Co«; mag. Martin Schobert, Tourismusdesign
  • Predstavitev sodelovanja STO na večjih socialnih medijih ter cilji, izkušnje, koristi sodelovanja na Facebooku; Tina Sračnjek, STO
  • E-oglaševanje v času recesije: praktični nasveti za izpeljavo uspešne akcije; Aleksandra Jerebic, STO
  • Faktorji uspeha e-oglaševanja: kako izbrati pravo spletno stran za e-oglaševanje in spremljati učinke oziroma na kaj biti pozorni pri izbiri agencije, ki bo izvedla e-oglaševanje?; Gregor Kralj, STO
  • Portal www.slovenia.info in CRS – kaj storiti da bo nastanitev uspešno predstavljena in prodajana?; Matjaž Čede, predstavnik upravljalca CRS - TGT Odisej d.o.o.
  • Portal www.slovenia.info – glavne novosti v 2009, poudarki in napake pri urejanju turistične ponudbe, Gregor Kralj, STO
  • 7 čudežev slovenskega turizma na internetu; Primož Žižek, MBA, E-laborat d.o.o.
Družabni program srečanja
V okviru družabnega dela, ki dopolnjuje strokovni del vsakoletnega srečanja skrbnikov portala, so si udeleženci lahko ogledali Hotel Palace Kempinski Portorož in turistično ponudbo obalnega zaledja. Obiskali so tudi tipično istrsko vas Padno. Tam so se seznanili z zgodovino in posebnostjo istrske arhitekture in pa načinom življenja na vasi. Glede na to, da je sedaj obdobje obiranja oljk in pridelave oljčnega olja, so si ogledali tudi torklo Istranova, kjer pridelujejo sveže stisnjeno deviško oljčno olje. V vaškem krajevnem domu so krajani dali v pokušino lokalne dobrote (pršut, olive, domači sir in mlada vina).
Za večerno kulinarično popestritev pa so poskrbeli v restavraciji Tomi, ki je prijazno gostila udeležence na skupni večerji, po kateri so bila podeljena tudi priznanja najbolj vestnim skrbnikom.

Podelitev prizananj
Slovenska turistična organizaija je podelila priznanja najbolj vzornim skrbnikom portala za prizadevno in kakovostno urejanje lokalne turistične ponudbe na uradnem slovenskem turističnem portalu. Dobitniki priznanj so bili: 
- LTO Sotočje,
- LTO Bovec,
- Icra d.o.o. Idrija,
- TIC Ajdovščina,
- Turistična organizacija Koper,
- TIC Trebnje,
- Zavod za turizem Ljubljana,
- Zavod za turizem Kranj,
- Občina Dobrna in
- Center za zdravje in razvoj Murska Sobota.

Aktualne brošure:
- Vodnik za skrbnike portala in ponudba storitev (cenik) za l. 2010 
V eni brošuri predstavljene uporabne in aktualne informacije o obiskanosti portala Slovenia.info, rezultati o merjenju zadovoljstva s portalom, povzetek Strategije ITIS 2008-2011, Program dela IT oddelka za 2010; predstavljene so cene sodelovanja na uradnem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info v 2010. 

- Uredniški priročnik Slovenia.info:
Lanskoletna brošura, v kateri so zbrane uporabne in praktične informacije o SEO (organska oprimizacija spletnega mesta), iskalnem marketingu, pravilnem pisanju vsebin za internet, itd.

Za materiale v elektronski obliki obiščite rubriko "Možnosti sodelovanja na portalu" - Vključitev na portal v letu 2010, v tiskani obliki pa jih lahko naročite preko elekt. naslova: .

Portal - novosti v 2009, poudarki in napake pri urejanju turistične ponudbe
Faktorji uspeha e-oglaševanja
Sedem čudežev slovenskega turizma na internetu
Praktični nasveti za izpeljavo uspešne akcije e-oglaševanja
Social web, Facebook - Tips, Tricks, Ideas...
Kaj storiti da bo nastanitev uspešno predstavljena in prodajana?
Predstavitev sodelovanja STO na večjih socialnih medijih ter cilji, izkušnje, koristi sodelovanja na Facebooku

Prijava

Za prijavo ali preverjanje statusa vaših prijav morate biti registrirani. Prosimo, vpišite se ali registrirajte.
Uporabniško ime
Geslo
Še niste registrirani?

Slovenija

na zemljevid
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti