Pretekla srečanja


V letu 2008 je motivacijsko srečanje potekalo 20. in 21. novembra 2008 v Rimskih Toplicah v Hotelu Sofijin dvor**** Rimskih Term.

Srečanje Slovenska turistična organizacija organizira za partnerje uradnega slovenskega turističnega portala www.slovenia.info, t.i. skrbnikov portala, ki skrbijo, da je vsebina na Slovenia.info ažurna in kvalitetna.

V vednost ponovno objavljamo Program strokovnega srečanja, ki smo ga izvedli na motivacijskem srečanju. 
    
Prezentacije iz programa so sledeče (priponke so objavljene spodaj):

 • Predstavitev Strategije integralnega turističnega informacijskega sistema (ITIS 2008 – 2010), mag. Tinkara Pavlovčič Kapitanovič, področna podsekretarka
 • Predstavitev priročnika za skrbnike portala – iskalni marketing, vloga skrbnikov za boljšo prepoznavnost vsebin na www.slovenia.info na mednarodnih iskalnikih
  Primož Žižek MBA, direktor, E-laborat
  Aleksandra Jerebic, višja svetovalka področja II, STO
 • Predstavitev rezultatov optimizacije spletnega mesta www.slovenia.info – učinek na mednarodnih iskalnikih
  Gregor Kralj, višji svetovalec področja II, STO
 • Centralni rezervacijski sistem (CRS) – predstavitev projekta rezultati, načrti za naprej
  Aleksandra Jerebic, višja svetovalka področja II, STO
 • Učinkovita predstavitev turistične ponudbe v CRS-ju,  primeri dobrih praks, najpogostejše napake in priložnosti za izboljšave
  Matjaž Čede, predstavnik upravljalca CRS, TGT 56 – Odisej d.o.o.
 • Sodelovanje STO na evropskem turističnem portalu www.visiteurope.com, predstavitev projekta ETC New Media Review
  Gregor Kralj, višji svetovalec področja II, STO
 • Delavnice / workshopi:
 • SEO in SEM v praksi
  Primož Žižek, Uroš Žižek, E-laborat, 
  Gregor Kralj, STO
 • Web 2.0 – Kje so priložnosti za DMO, mag. Christian Maurer, Krems Universität
  mag. Christian Maurer, Krems Universität
  mag. Tinkara Pavovčič Kapitanovič, STO
Družabni program srečanja
Gostitelji srečanja Rimske Terme in Center za šport, turizem, informiranje in kulturo Laško in soorganizator družabnega programa srečanja upravljalec CRS-ja - TGT 56 - Odisej d.o.o. so udeležence motivacijskega srečanja pripravili privlačen družabni del programa, ki se je pričel po strokovnem delu programa dne 20.11.2008.

Udeleženca seminarja so najprej pozdravili otroci iz otroškega vrtca Ostržek iz Rimskih Toplic, pod vodstvom Jelke Kapun. Otroci so zapeli in odplesali več otroških pesmic ter udeležencem podarili ročno izdelane »Nimfne kamne« (arheološka najdba iz rimskih časov iz okolice Rimskih Toplic).
Nato so učenci iz Osnovne Šole Antona Aškrca iz Rimskih Toplic pod vodstvom učiteljice Dušanke Klačar, predstavili družabno igro Indijska kraljica. Osnovna šola je predstavila turistično raziskovalne projekte, ki so bili nagrajeni na državnem festivalu »Turizmu pomaga lastna glava«: Rimska tržnica, Sekvojin večer v Rimskih termah. Predstavi so se udeležencem seminarja predstavili lokalni ponudniki domačih izdelkov iz okolice pod okriljem Turističnega Društva Rimske Toplice (Zelišča – Rode, Medeni izdelki, Šolar, Zelišča in bio-prehrana – iz Loke pri Zidanem Mostu, klekljarski krožek).
Pred Hotelom Sofijin Dvor so udeleženci odigrali tudi partijo živega šaha, ki se je tradicionalno igral v zdravilišču v preteklosti.
Sledil je sprehod do domačije našega največjega pesnika balad in romanc, Antona Aškerca, kjer sta nas prijazno sprejela pesnikov pranečak in njegova žena. Predstavila sta nam pesnikovo življenje in delo ter nas pogostila s tipično papelačo. 
Po kratki vožnji do Laškega, smo kot gostje Pivovarne Laško bili deležni tudi spominskih daril. Pod vodenjem STIK-ovega vodnika in kustosa Tomaža Majcna, smo si ogledali proces proizvodnje piva in polnilnico. Izlet smo zaokrožili z obiskom Muzeja Laško, kjer smo ob sestavljanju letnic iz rimskih števil spoznali zgodovino Laškega ter si ogledali še razstavo Primoža Trubarja, ki je pet let služboval v Laškem.  

Družabno srečanje smo zaključili z večerjo, animacijskim programom in glasbo.

Podelitev priznanj
Slovenska turistična organizacija je podelila priznanja najbolj vzornim skrbnikom portala za prizadevno in kakovostno urejanje lokalne turistične ponudbe na uradnem slovenskem turističnem portalu.
Dobitniki prizanj so bili:
- Mladinski hotel Pliskovica
- Združenje turističnih kmetij Slovenije
- Zavod za turizem Kranj
- Občina Trebnje - TIC Kranj
- Mestna občina Velenje - TIC Velenje
- TIC Ajdovščina
- ICRA d.o.o. Idrija
- Turizem Podčetrtek g.i.z.
- Zavod za turizem Maribor
- Občina Šentjur
- Turistična zveza TIC Nova Gorica
- RIC Bela Krajina
- Zavod za podjetnišvo in turizem Brežice
- RRA Koroška - TIC Slovenj Gradec
- Občina Vipava - TIC Vipava

Fotoutrinki motivacijskega srečanja



Nove brošure, predstavljene na srečanju
Predstavitev ponudbe in storitev za leto 2009 - predstavljene so cene sodelovanja na uradnem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info.

Prijavnica za vključitev na portal - predstavlja osnovo za sklenitev pogodbe o vključitvi na portal kot opisano zgoraj. Na podlagi podpisane pogodobe lahko ponudnik sam ureja svojo predstavitev turistične ponudbe na Slovenia.info.

Vodnik za skrbnike portala - na enem mestu predstavljene uporabne in aktualne informacije o obiskanosti portala Slovenia.info, rezulatati o merjenju zadovoljstva s portalom, strategiji ITIS 2008 - 2011, informacijah o centralnem rezervacijskem sistemu (CRS)

Uredniški priročnik Slovenia.info - uporabne in praktične informacije o SEO (organski optimizaciji spletnega mesta), iskalnem marketingu, pravilnem pisanju vsebin za internet, itd.

Za materiale v elektronski obliki obiščite rubriko "Možnosti sodelovanja na portalu - Vključitev na portal v letu 2009", v tiskani obliki pa jih lahko naročite pri Aleksandri Jerebic na .
Predstavitev Google orodij, priložnosti sodelovanja
Prestavitev integralnega tursističnega informacijskega sistema (ITIS) 2008 - 2010
Predstavitev rezultatov optimizacije spletnega mesta Slovenia.info-učinek na mednarod. iskalnikih
Sodelovanje STO na evropskem turističnem portalu
Search engine optimization (SEO) in Search engine marketing (SEM) v praksi
CRS - predstavitev projekta, rezultati, načrti za naprej
Sodelovanje STO na evropskem turističnem portalu

Prijava

Za prijavo ali preverjanje statusa vaših prijav morate biti registrirani. Prosimo, vpišite se ali registrirajte.
Uporabniško ime
Geslo
Še niste registrirani?

Slovenija

na zemljevid
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti