Predstavništvo v Avstriji (sektor za komuniciranje s poslovnimi javnostmi)

Slovensko turistično predstavništvo deluje na avstrijskem trgu samostojno od leta 1998 dalje.

Glavna naloga predstavništva je tržno komuniciranje slovenske turistične ponudbe na avstrijskem tržišču. Pomembno je področje stikov z mediji v obliki študijskih potovanj novinarjev in organizacije samostojnih novinarskih konferenc. Enako pomembno področje so stiki z organizatorji potovanj, ki jih letno predstavi v samostojni brošuri »Potovanja v Slovenijo«. Predstavništvo se povezuje s partnerji iz slovenskega turističnega gospodarstva in z njimi pripravlja skupne projekte kot npr. delavnice za organizatorje potovanj, nastope v trgovskih centrih, slovenske večere, skupne oglaševalne kampanje.

Informativno funkcijo predstavništvo izvaja tako za individualne stranke kot podjetja preko razgovorov, e-pošte, z nastopi na specializiranih turističnih sejmih, na hišnih sejmih turističnih agencij in predavanjih za šalterske uslužbence turističnih agencij. 

Predstavništvo aktivno sodeluje v Corps Touristique, društvu turističnih predstavništev, ki pokrivajo avstrijsko turistično tržišče, z avstrijsko turistično organizacijo (Oesterreich Werbung) in ostalimi inštitucijami, ki v Avstriji pokrivajo turizem.

Avstrijski gostje v Sloveniji največkrat iščejo ponudbo Zdravilišč, Slovenske obale, enogastronomije, mest in prireditev ter aktivnega oddiha kot so kolesarjenje, pohodništvo ter golf. Naloga urada je tudi poleg obstoječih segmentov gostov na podlagi zanimivih produktov pridobiti nove ciljne skupine.

Za več informacij lahko pišete na:

Vodja predstavništva v Avstriji:

Jan Ciglenečki
tel.št.: ++43 1 7154 010
e-pošta:

Slovenija je družabna

             
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti