Ocenite ponudbo:

Kjer Peter Klepec nabira moči

Izvajalec:
TIC Kostel
Naslov:
Fara 20, Vas, 1336 Kostel
Telefon:
01 894 80 70
e-mail:
Na južnem robu Slovenije leži pravljična pokrajina legend, svojevrstne preteklosti in drugačne sedanjosti. Kjer se združita Kolpa in Čabranka, popotnika pozdravljajo razgledne stene nad dolino najtoplejše slovenske reke. Dolgo časa pozabljeni kraji ob meji so se v preteklosti za pomoč ozirali v nebo.Da bi jih uslišalo, so svetnikom in zavetnikom na časti tu postavili kar sedem cerkva.
Iz Ljubljane čez Pijavo Gorico, Velike Lašče, mimo Nove Štifte skozi Ribnico in Kočevje dosežete Kostel. Grad Kostel vas bo prevzel s svojo burno zgodovino in dominantnim položajem na skali. Nad cesto malo pred vasjo Fara naj vas osveži petnajstmetrski slap Nežica. Nadaljujte ob Kolpi do Osilnice in njenih sedmih cerkva. Najprej na rečni okljuki zagledate sv. Ano, v Bosljivi Loki sv. Vida iz 17. stoletja, v Ribjeku pa cerkev sv. Egidija, ki ima po starem s skodlami krito streho. Največja izmed vseh sedmih je cerkev sv. Petra in Pavla v Osilnici, cerkve v Čačičih, Papežih in Žurgah pa navdušujejo s čudovitimi razgledi. Če pa niste navdušenci za sakralno arhitekturo, se lahko medtem potepate po dolini Kolpe in Čabranke, ki se prav pri Osilnici izliva v Kolpo.

 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Občina Kostel | 01 894 80 70 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti