Poroke

V SLOVEniji so nekatere izmed največjih turističnih znamenitosti tudi zelo priljubljene lokacije za poroke. Čeprav se v SLOVEniji lahko poročite vse dni v tednu, je skoraj pravilo, da poroke potekajo ob sobotah. Zlasti v poletnih mesecih, ko se največ ljudi odloča za poroko, so nekatere poročne lokacije zelo zasedene in je potrebno rezervirati termin več mesecev vnaprej.


Priljubljena poročna prizorišča


Številni pari si usodni da radi dahnejo na Ljubljanskem gradu, mnogi se odločijo za poroko na Blejskem gradu. Na Dolenjskem je priljubljena lokacija za civilno poroko Grad Otočec, na Primorskem denimo dvorec Zemono in Piran. V zadnjih desetletjih je znova več tudi cerkvenih porok. Ob dogovoru z župnikom vas poročijo v praktično vsaki slovenski cerkvi.

Primernih lokacij za poroke je še mnogo, poleg tega pa so v njihovi neposredni bližini vedno na voljo večje gostilne in restavracije, kjer uredijo tudi prostor za plesišče. Seveda je enostavno najti tudi različne nastanitve, od hotelov do zasebnih sob.


Poroke tujcev


V SLOVEniji se brez težav poročate tudi tuji državljani, vendar morate pred tem urediti nekatere administrativne zadeve. Pristojnemu matičnemu uradu morate priskrbeti:

- Osebni dokument (najbolje potni list),
- Izpisek iz rojstne matične knjige,
- Dokazilo, da niste že poročeni.

Izpolnjene morajo biti še nekatere druge podrobnosti, vsekakor pa urejanje dokumentov ne pomeni večje ovire za to, da nepozabni dogodek v vašem življenju izvedete v SLOVEniji.

Slovenija je družabna

             

Publikacije

Get married in Slovenia

 

Sposarsi in Slovenia

 
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti