Ocenite ponudbo:

Povhov mlin – etnološka znamenitost

Naslov:
Dolga Brda 19 2391 Prevalje
Telefon:
02 823 32 58, 041 938 478
e-mail:
,
mlin 

Nadmorska višina : 600 m
Velikost kmetije : 10 ha
Dostop : Prevalje – Štopar – pri Štoparjevem mostu zavijete in sledite smerokazom proti Šentanelu – naravnost po dolini, mlin je ob cesti; oddaljenost od Prevalj 7 km. 
Informacije o obratovanju : Sobote od 9h do 19h, nedelje od 14h do 19h; po predhodnem dogovoru vsak dan. 

Jeziki sporazumevanja
nemški, hrvaški 

Kmetija Povh vas prijazno vabi v neokrnjeno naravo, na ogled Povhovega mlina v Šentanelski reki. Mlin, stope in preužitkarska hišica vas popeljejo v čase, ki jih že zdavnaj ni več. Na kmetiji Povh imajo obnovljen mlin, ki je eden redkih ohranjenih tovrstnih etnoloških in tehničnih spomenikov v širši okolici. Stoji ob poti , ki vodi od Štoparja skozi šentanelsko reko v Zgornjo Jamnico, njegova kolesa pa žene voda iz Šentanelske reke. Mlin je obnovljen tako, da je mogoče predstaviti njegovo delovanje, prikazati mletje žita v mlinu in phanje v stopah. Pod njegovo streho je tudi večnamenski prostor, primeren za različne delavnice in pripravo okrepčila z domačimi dobrotami - rženim kruhom, zaseko in moštom. Ogledali si boste lahko tudi zbirko starin v mlinarski sobi. Če želite popestriti vaša potepanja po Koroški, prisrčno vabljeni na kmetijo Povh. 
GPS Northing (N) : 46,5682 
GPS Easting (E) : 14,8642 

Foursquare 

Dolga Brda

Regija: Koroška
Kraj: Dolga Brda
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti