Ocenite ponudbo:

Domačija Gorc

Naslov:
Dolenje Selce 13 8211 Dobrnič
Telefon:
07 34 65 041, 051 372 863, 040 835 139
e-mail:
predelava mesa in mesnin 

Aktivnosti na kmetiji
konjeništvo 

Informacije o obratovanju : Po predhodnem dogovoru.
 

Šport in prosti čas
ježa 

Jeziki sporazumevanja
slovenski, angleški 

Domačija Gorc se nahaja na Dolenjskem v občini Trebnje. Na kmetiji se ukvarjamo z rejo konj hladnokrvnih pasem (Slovenska hladnokrvna pasma in Originalni noričan).

Na kmetiji smo se sprva ukvarjali z govedorejo, nato pa so govedo zamenjali konji. Sedaj smo na Domačiji Gorc z dušo in telesom predani reji konj, čeprav se intenzivneje z rejo konj slovenske hladnokrvne pasme ukvarjamo šele od leta 2005. Pred tem pa smo imeli križane konje in konje Posavske pasme. Največja prelomnica v naši reji je bila leta 2005, ko smo se odločili za nakup lastnega žrebca (originalni Noričan) iz Avstrije. Od takrat, so nas izkušnje, ki smo si jih pridobili v Avstriji in drugod, popeljale do tega, da bi si bolj prizadevali k večji uveljavitvi hladnokrvnih konj tudi v športu in rekreaciji. Slovenski hladnokrvni konj, tako kot noriški konj, spada med srednje težke hladnokrvne konje, kar pomeni, da so ti konji vsestransko uporabni. Odlikuje jih miren in preudaren karakter, dobra učljivost, dovolj dober temperament, velika volja do dela in so tako lahko odlični partnerji za šport in rekreacijo. 

Na kmetiji imamo več plemenskih kobil in žrebic ter dva plemenska žrebca, ki sta na voljo za pripust kobil. Obenem se na kmetiji Gorc ukvarjamo tudi s staro obrtjo, to je kovaštvo, ki se prenaša iz roda v rod. Gorc Anton je aktiven član združenja, prav tako pa je tudi član upravnega odbora združenja in tako sodeluje pri izvajanju rejskega programa. Na kmetiji imamo interes, da promoviramo slovensko hladnokrvno pasmo v najboljši možni luči, ter da jih predstavimo kot konje, ki so lahko odličen partner za šport in rekreacijo.

Pri delu na kmetiji aktivno sodelujejo vse tri generacije, trije bratje z družinami, ter ata in mama, ki za konje poskrbita v dopoldanskem času, ko so ostali v službah. S skupnimi močmi skrbimo za čredo konj, ter  tako vsak nekaj pripomore k razvoju kmetije. Ljubezen do konj nam daje zagon in veselje za nadaljnje delo na tem področju.

 
GPS Northing (N) : 45,8984 
GPS Easting (E) : 14,936 

Dolenje Selce

Kraj: Dolenje Selce
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

     
Skrbnik : Občina Trebnje | 07 348 11 38 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti