Ocenite ponudbo:

Vinogradništvo Mulec

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naslov: Ročica 40, Jakobski Dol, 2222 Jakobski dol
Telefon: 02 644 94 57, 031 596 440
e-mail:
vinogradništvo 

Nadmorska višina : 363 m
Velikost kmetije : 10 ha
Leži ob vinski cesti : Gornjeslovenjgoriški VTC 19 
Dostop : Peljete se od Maribor proti Lenartu, pred bencinskim servisom Petrol zavijete levo in sledite smerokazu za Jakobski Dol. Pred Jakobskim Dolom, zavijete desno (pred mlinom na veter), na vrhu hriba pri kapelici zavijete levo in po dveh kilometrih pridete do manjše cerkvice, kjer se nahaja domačija Mulec. 
Informacije o obratovanju : Po predhodnem dogovoru 

Jeziki sporazumevanja
italijanski 

Vinogradništvo Mulec lezi sredi vinogradov, ob Gornjeslovenjegoriški vinsko turistični cesti. V vinogradih raste sedem belih sort grozdja in modri pinot, iz katerega nastaja rdeča penina. Vina, donegovana v kleti Vinogradništva Mulec, so dosegla že veliko odličij na ocenjevanjih vin v Gornji Radgoni, Zagrebu, Ljubljani in Splitu. Ponujajo vam ogled kmetije, vinske kleti s staro leseno stiskalnico in pokušino vrhunskih vin ter rdeče penine. Najmlajše obiskovalce bo navdušil ogled jelenov – damjakov, ki prebivajo  na kmetiji. V neposredni bližini si lahko ogledate Martinovo kapelo,ki se ponaša  s kipoma Sv. Martina zavetnika vina in Sv. Urbana zavetnika vinogradov.  S kmetije se lahko peš ali s kolesom odpravite na izlete po okolici ali pa se naužijete lepot okolice, ki se ponaša z lepim s pogledom na Pohorje, Kozjak ali Boč. 
GPS Northing (N) : 46,6424 
GPS Easting (E) : 15,7428 

Foursquare 

Skrbnik : Združenje turističnih kmetij Slovenije | 03 491 64 81 | | last modified: 15.10.2012
na zemljevid

Ročica

na zemljevid
GPS N: 46,6424
E: 15,7428
Regija: Podravska
Destinacija: Maribor - Pohorje
Kraj: Ročica

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti