Ocenite ponudbo:

Pohod "S cvičkom med vinogradi"

Izvajalec:
Turistično društvo Otočec
Naslov:
Šentpeter 1, 8222 Otočec pri Krki
Telefon:
041 929 644
e-mail:

Pohod ni zahteven, poteka po gozdnih, makadamskih ter asfaltnih poteh vinskih goric Grčevje in Trška gora. Dolžina celotne trase poti je okoli 21 km. Na začetku udeleženci pohoda ob plačilu štartnine dobijo degustacijski kozarec z mošnjičkom, bone za cviček in toplo malico ter pohodniški dnevnik.

Začetek pohoda je pri teniškem centru Otočec. Za športnim parkom zavijemo levo ter po slabem kilometru preko nadvoza prečkamo avtocesto. Pot nas pelje do Starega gradu, ki se v virih prvič omenja leta 1300. Zatem se začnemo skozi Herinjo vas in Srednje Grčevje med vinogradi vzpenjati do cerkve Sv. Jurija. Nadaljujemo po grebenu vinske gorice Grčevje do Nove gore (581m). Gozdna pot skozi hmeljniški boršt nas pripelje mimo gradu Hmeljnik iz 12. stoletja. Pot nas nato vodi do Trške gore, kjer je znamenita Marijina cerkev iz leta 1620 ter stoletne lipe. Po obronkih Grčevja in Trške gore se nam odpira lep razgled na Gorjance, novomeško kotlino in precejšen del Kočevskega roga. Tik pod Trško goro je zaključek prireditve, kjer pohodniki dobijo toplo malico, zatem pa sledi še krajši kulturno-zabavni program. Preostane nam le še spust v smeri Črešnjic in Jelš ter vrnitev skozi Otočec proti našemu izhodišču pri Hotelih Otočec. Celoten pohod, vključno z omenjenim kulturnim programom traja 6-7 ur.

Na trasi pohoda so številne postojanke, kjer se lahko okrepčate z domačimi dobrotami, dobrim cvičkom in toplimi napitki. V času pohoda so nemalokrat odprta tudi vrata zidanic naših vinogradnikov, ki znajo pokazati, kaj je pravo dolenjsko gostoljubje. Pohod vključuje še ogled cerkve Sv. Jurija v Grčevju in Marijine cerkve na Trški gori, ob sami poti pa si lahko ogledate še tri gradove: Stari grad, Hmeljnik in edini vodni grad v Sloveniji – grad Otočec.

 
Čas hoje : 6 do 7 ur 
Dolžina : 21 km

Zahtevnost
lahka tura 

Potek
v sredogorju, po dolini 

Skupni vzpon : 500 mNa lepše 

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Zavod za turizem Novo mesto | 07 393 92 63 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti