Ocenite ponudbo:

Pot na Lubnik

Izvajalec:
Turizem Škofja Loka
Naslov:
Kidričeva cesta 1a 4220 Škofja Loka
Telefon:
04 517 06 00, 051 427 827
Faks:
04 517 06 05
e-mail:
Iz Škofje Loke se pot po pešpoti povzpne mimo Loškega gradu. Ob obzidju se nadaljuje mimo Grebenarjeve domačije in po zgornji poti proti gozdu. Tik ob poti je vhod v "Hudičev brezen", iz katerega pozimi puhti topel zrak, ki stopi sneg okrog vhoda. Da je svet kraški se opazi po številnih vrtačah, breznih ter jamah, ki jih je možno obiskati z jamarji Jamarskega društva Škofja Loka. Najbolj znan je Kevderc s ponekod lepo zasiganimi jamskimi prostori. Tu so tudi arheološka najdišča z znaki bivanja neolitskega človeka.

Pot sledi markacijam in na prevalu, imenovanem Kobila, vodi pot, čez Lužo, mimo vasi Gabrovo in na sam vrh Lubnika, odkoder je ob lepem vremenu lep razgled. Pri orientaciji je v pomoč smerna plošča z graviranimi imeni bližnjih in daljnih vrhov. V planinskem domu, ki ga oskrbuje Planinsko društvo Škofja Loka, se je mogoče okrepčati in tudi prenočiti. Nazaj vodi pot v isto smer, a kmalu (na delu, kjer se pot malce poravna), zavije levo in sledi stari grebenski poti, ki je bila ne dolgo nazaj na novo markirana. Pot pripelje do Selške Sore. Ob njej je speljana prijetna pešpot, po kateri se pride do naselja Vincarje in naprej do Mestnega trga. 
Čas hoje : 3-4 ure 

Zahtevnost
srednje zahtevna tura, lahka tura 

Potek
v sredogorju 

Skupni vzpon : 677 m
Zemljevidi : Tematske poti na Loškem 

Pohodniška ponudba
družinski izleti, skupinske ture, poti v gozdovih 

3.1 Društvo za raziskovanje podzemlja Škofja Loka
Walter Zakrajšek, tel. 04 515 44 11 in Peter Jeram, tel. 031 797 935
Ponudba: ogled Marijinega brezna (od pomladi do jeseni) in Kevdrca. Predhodne prijave 3-4 dni pred načrtovanim ogledom, potrebna je primerna obleka in obutev.

3. 2. Dom na Lubniku
Planinsko društvo Škofja Loka, Kapucinski trg 13, 4220 Škofja Loka, tel. - koča 04 512 05 01 - PD: 04  512 06 67, e-pošta: pd.skofjaloka@volja.net
Odprto: vsak dan od začetka marca do zadnjega dne novoletnih praznikov - v januarju in februarju je ob sobotah, nedeljah in praznikih odprto zavetišče Lubnikar
Ponudba: 19 ležišč, hrana in pijača. Za najavljene skupine je po predhodnem dogovoru možno vodenje po okoliških hribih. 
Regija: Gorenjska
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Razvojna agencija Sora d.o.o. | 04 517 06 00 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti