Ocenite ponudbo:

Vrbova pot

Izvajalec:
Javni zavod Krajinski park Goričko
Naslov:
Grad 191 9264 Grad
Telefon:
02 551 88 60
Faks:
02 551 88 63
e-mail:
Drobne skrivnosti spoznate lahko, ko krenete na pot okrog doline Ledave. Raznolike vrbe, ki so služile kot mejne oznake, vsaka zase svojo zgodbo držijo. V skalah ohranjene školjke panonskega morja vas v milijone let oddaljeno preteklost popeljejo. Delujoči vrelci mineralne vode vas zaustavijo. Njihova narava, polna energije iz notranjosti zemlje, v globino vaših misli pronica. Globino, kjer začutiš svojo düšo.
Vrbova pot nosi ime po raznolikih vrbah, ki so služile kot mejniki med parcelami na mokrotnih travnikih in so jih uporabljali za pletenje košar. Pot med Rogašovci, Nuskovo in Sv. Jurijem tako zaokrožuje pogled v dolino Ledave in svet nad njo. Na poti vas spremljajo ostanki nekdanjega Panonskega morja in rjasto-rdeči vrelci, kjer slatinska voda prosto bruha na površje. Na poti si lahko ogledate še Cerkev sv. Jurija, Mekiševo kašča in kapelo Sv. Trojice ter jo zaključite s sprehodom po vrbovem drevoredu. In ne pozabite obiskati sadjarske kmetije Ficko. 
Dolžina : 7 km

Zahtevnost
srednje zahtevna tura 

Podlaga: asfalt, makadam 


Spletna stran : http://hiking-biking.net/brezmejno-pohajkovanje.aspx 


GPS Northing (N) : 46,8104 
GPS Easting (E) : 16,0236 

Nuskova

Regija: Pomurska
Kraj: Nuskova
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Center za zdravje in razvoj Murska Sobota | | www.nordijska-hoja.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti