Ocenite ponudbo:

Pot Razkriški kot

Izvajalec:
TIC Razkrižje
Naslov:
Šafarsko 42, Razkrižje, 9240 Ljutomer
Telefon:
02 584 99 12
e-mail:
Zdi se, kakor da vse poti vodijo v Razkrižje. Vanj se steka mogočna reka Mura, hribovit svet slovenskih goric in številne poti iz vseh krajev in dežel. Živalski svet je prav tako pester in v vsakem trenutku lahko zagledate čudovito ptico, ki skrivnostno je vzletela v neznano smer. Postani, spremljaj vso to gibanje in začuti svojo düšo.

Ob Ivanovem izviru se začne odkrivanje skrivnosti, ki so se v tisočletjih stekle v ta kot. Na poti so označene zdravilne energetske točke, na katerih se je mogoče za priporočan čas ustaviti. Ogledamo si lahko tudi bakrenodobno naselbino. Še eno naravno znamenitost predstavlja Gibinski slap na Gibinskem potoku. Nastal je ob zapornicah potočnega mlina, ki jih je voda deloma porušila, sedaj pa jih zarašča rastlinje. Ob izlivu Ščavnice v Muro je bil nekoč brod, danes pa o njem priča brodarjeva hiška. Pot nas vodi tudi mimo kovaškega muzeja, ki je v lasti družine Horvat in predstavlja najstarejšo še vedno delujočo kovačijo v Pomurju. 
Dolžina : 2,7 km

Zahtevnost
pretežno lahka 

Podlaga: asfalt, makadam 


GPS Northing (N) : 46,521 
GPS Easting (E) : 16,2791 

Razkrižje

Regija: Pomurska
Kraj: Razkrižje
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Center za zdravje in razvoj Murska Sobota | | www.nordijska-hoja.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti