Ocenite ponudbo:

Mlinarska pot ob Muri

Izvajalec:
Zavod za turizem in kulturo Beltinci
Naslov:
Mladinska ulica 2 9231 Beltinci
Telefon:
02 541 35 80
Faks:
02 541 35 85
e-mail:
Ljubezen in sožitje ponuja mogočna reka Mura. Povezuje majhne vasi, velika mesta in države. Pestremu živalskemu in rastlinskemu svetu daje življenje. Kot je nekdaj omogočala preživetje mlinarjem in prebivalcem ob njej. In se zasidrala globoko v običaje, razmišljanje in srca ljudi. Ob njej tako ne boste videli le izjemne narave, ampak izjemne ljudi, ki dajejo toliko, kot njihova reka. Ki imajo düšo. In vam omogočajo, da začutite svojo düšo.

Mlinar na Muri. Ni le prizor, ki ga boste doživeli. Je celotna kultura, ki jo boste občutili ob reki. Mlinarska pot ob Muri poteka od Dokležovja do Ižakovcev in je del tematske poti, ki povezuje mline od Veržeja do Sv. Martina na Muri na Hrvaškem. Področje, ki ga povezuje, ponuja poleg neprecenljivih naravnih dragocenosti tudi zanimivo etnološko in kulturno dediščino. Ali boste z brodom na starodavni način prečkali reko, ali ob njej le prehodili pot do otoka ljubezni v Ižakovcih, povsod boste spoznali prijetne ljudi in njihove običaje. Prehodite mlinarsko pot, se udeleležite Ciglarskih dnevov v Melincih in se predajte energiji Mure. 
Dolžina : 10 km

Zahtevnost
pretežno lahka 

Podlaga: makadam, utrjena gozdna pot 


GPS Northing (N) : 46,571 
GPS Easting (E) : 16,2238 

Melinci

Regija: Pomurska
Kraj: Melinci
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Center za zdravje in razvoj Murska Sobota | | www.nordijska-hoja.si...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti