Ocenite ponudbo:

Okrog Bohinjskega jezera

Izvajalec:
Turizem Bohinj
Naslov:
Triglavska cesta 30 4264 Bohinjska Bistrica
Telefon:
04 574 90 10
Faks:
04 572 18 64
e-mail:
Srce Bohinja je njegovo jezero, ki je največje stalno naravno jezero v Sloveniji. Najbolje ga bomo spoznali, če ga preprosto obhodimo.

Izhodišče je Ribčev Laz oziroma cerkev Sv. Janeza na vzhodnem robu jezera. Pot bomo opravili v obratni smeri urinega kazalca, možno je seveda tudi drugače.

Začnemo v smeri proti severu, nato obkrožimo širok Fužinarski zaliv na vzhodni strani jezera. Na koncu zaliva krenemo na severno obalo jezera. Ta stran je sončna, lepša in mirnejša.

Najprej sledimo širokemu kolovozu, kasneje gozdni stezi, ki ves čas vodi le nekaj metrov od obale in nas pripelje na zahodno stran jezera na travnike v Ukancu. Preko njih gremo dalje ob jezeru do kolovoza in ceste, ki nas privede do hotela Zlatorog.

Do križišča pod Voglom sledimo cesti, nato pa nas sprehajalna pot tik nad cesto vodi po južni, vendar senčni obali jezera mimo cerkvice Sv. Duha nazaj v Ribčev Laz.

Izlet okrog jezera lahko obogatimo in podaljšamo tudi z obiskom slapa Savice ali korit Mostnice. Oboje pa lahko predstavlja samostojni izlet. 
Čas hoje : 3 ure (12 km) 

Zahtevnost
nezahteven sprehod, nezahteven izlet 

Potek
po dolini GPS Northing (N) : 46,2725 
GPS Easting (E) : 13,9518 
Regija: Gorenjska
Destinacija: Julijske Alpe
Kraj: Bohinj
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

   
Skrbnik : Turizem Bohinj | 04 574 75 90 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti