Ocenite ponudbo:

6. Iz Gozda Martuljka do prvega slapu in planšarije Jasenje

Izvajalec:
LTO Kranjska Gora
Naslov:
Kolodvorska ulica 1 b, 4280 Kranjska Gora
Telefon:
04 588 50 20, 04 580 94 40
Faks:
04 588 50 21, 04 580 94 41
e-mail:
Izpred nekdanjega gostišča Špik (od parkirišča pred mostom čez reko Savo v Gozd Martuljku se odpravimo sprva po kolesarski stezi, nato pa po gozdni poti proti kopišču in nato proti kanjonu potoka Martuljek. Do kanjona pridemo, če se odpravimo levo, preden se pot prične vzpenjati. Tako nas bo pot vodila skozi idilično sotesko, čez brvi in mostičke ob potoku Martuljek. Prišli bomo do čudovitega 1. Martuljkovega slapu. V zadnjem delu se pot vzpne in se združi s širšo gozdno stezo. Tu zavijemo levo navzgor in v manj kot pol urice pridemo do planšarije Jasenje.
Od tam po označeni planinski poti lahko nadaljujemo z izletom proti 2. Martuljkovemu slapu. Ko se bomo vračali in že prešli planšarijo v Jasenjah, nam ni potrebno zaviti desno v sotesko, temveč gremo lahko po na posameznih odcepih strmi gozdni poti proti dolini. Pri kopišču se bomo zopet priključili poti, po kateri smo prišli. Gre za izjemno naravno znamenitost, saj je bilo omenjeno območje zavarovano že več kot 30 let, preden je bilo vključeno v TNP.
 
Čas hoje : 45 min 
Dolžina : 3 km

Zahtevnost
zahtevna zavarovana pot, mestoma izpostavljena pot 

Potek
po dolini 

Pohodniška ponudba
družinski izleti, sprehodi, poti do slapov 

Oprema : Priporočamo dobre pohodne čevlje, čelado in dobro telesno pripravljenost 

Ogledi
individualni 

Opomba: Pot od planšarije Jasenje do 2. Martuljkovega slapu je planinska pot, in je zato zahtevnejša. Pot skozi kanjon je izpostavljena eroziji, zato je lahko nevarna. 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : LTO Kranjska Gora | 04 588 50 20 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti