Ocenite ponudbo:

Čateževa energijska pešpot

Izvajalec:
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice
Naslov:
Gubčeva ulica 10a, Čatež ob Savi, 8250 Brežice
Telefon:
00386 (0)7 620 7035
e-mail:

Čateževa energijska pešpot vas po nasipu ob reki Savi pelje do vasi Čatež ob Savi. Na koncu vasi prečka travnik in vas nato s pomočjo oznak vodi po bukovem gozdu, v katerem boste že v začetku maja opazili vrsto zanimivih rož, med njimi konopnice, čemež, belo lakoto in rjavo-rdečo krvomočnico. Pot je dokaj položna in je primerna za večino pohodnikov in za izvajanje nordijske hoje. Na najviji točki vzopna po entviki gori se razprostre zelo lep razgled na celotno Krko-Brežiko polje in vas pozdravi cerkvica Sv. Vida. Po obliki e romanska stavba s podložno pravokotno ladjo in polkrožno apsido ima že gotske formalne člene, ki se kažejo v portalnem kamnitem okviru na okencih v južno steni ladje.

 
Čas hoje : 2,5 h 
Dolžina : 9 km

Zahtevnost
lahka do srednje zahtevna 

Skupni vzpon : 220 m
Oprema : Športna oblačila in obutev. 

Ogledi
individualni, vodeni 

Že stara ljudstva, katerih sledi nosi tudi Šentvid nad Čatežem so znala poiskati mesta, ki so bila za življenje bolj ugodna kot druga. Po njihovi sledi smo tako za vse, ki se želite energij Narave naužiti še malo drugače, označili nekaj zdravilnih vrelcev. Šentvid nad Čatežem ima, tako kot vsako mesto moči, svoje posebnosti. Njegovo je že zapisano v samem imenu VID. In takšno je tudi samo gradišče, zelo, zelo razsvetljujoče. In temu primerni so tudi energetski vrtinci. Nabor vrtincev je zelo širok, vendar smo se pri obeleževanju in inicializaciji držali pravila, da bi naj vsi vrtinci bili podobne jakosti.
Energije blagodejno delujejo na nas in njih bogastva se razkrijejo, če smo sproščeni, pravilno dihamo, meditiramo, če smo svobodni in se zavedamo, da bivamo — tukaj in sedaj.
Mesta moči lahko sprožijo različne reakcije, ker je proces samoozdravitve povezan z razreševanjem različnih blokad pri obiskovalcih.

Obiske priporočamo enkrat tedensko, zadrževanje na posameznem vrtincu pa 5 minut in nikakor več kot 10 minut oziroma toliko časa, kot je izmerjeno za posamezni vrtinec. Več časa ni priporočljivo, saj zaradi izredno močnega sevanja lahko pride do slabosti ali drugih manjših motenj. Obiskovalcem priporočamo športna oblačila in obutev. Od njih pričakujemo, da se primerno obnašajo, ne motijo ostalih obiskovalcev, ne mečejo odpadkov v gozdu in da pustijo vse na svojem mestu - tako kot so našli. Energetske vrtince obiskujete na lastno odgovornost. Obiske odsvetujemo bolnikom s težavami s srcem in ožiljem, bolnikom, ki so preživeli možgansko kap, bolnikom s psihičnimi težavami, uživalcem močnih zdravil/mamil. Otrokom do 7 let starosti svetujemo spremstvo odgovorne odrasle osebe.
 


TIC Čatež ob Savi 
Topliška cesta 35 
8251 
Čatež ob Savi 
Telefon : 07 620 7035 
E-pošta :  
Spletna stran : www.visitbrezice.si 


GPS Northing (N) : 45,8908 
GPS Easting (E) : 15,6024 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice | 05 90 83 790 | | www.discoverbrezice.com...
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti