Ocenite ponudbo:

Sončkova pot

Izvajalec:
Društvo tekačev in pohodnikov Trebnje
Naslov:
Rimska cesta 26 8210 Trebnje
Telefon:
041 744 026, 040 207 869
e-mail:
Na obrobju Trebnjega, v vasi Studenec se nahaja dobro označena gozdna pot, primerna za sprehod ali tek. Imenuje se »Sončkova pot«, čeprav je nekaterim znana tudi kot pot »V kotlu«. Dolga je 2800 m, če pa se vrnete po njej na izhodišče, boste naredili okoli 5600 m, kar je ravno pravšnja razdalja, da se dobro razgibate in koristno izkoristite prosti čas.
Sama figuracija terena ni preveč zahtevna saj pot večinoma poteka po ravnini, le na dveh delih se rahlo dviga oziroma spušča. Pot je tudi v primeru slabega vremena dobro prehodna saj morate le na treh delih paziti, da se ognete blatnim lužam.

Da pridete do Sončkove poti morate pri Športnem centru Vita na Studencu zaviti desno, mimo teniških igrišč in na vzhodu v gozd na drevesih poiščete prve markacije, ki vas vodijo po celi poti. Markacije so v živo rumeno - rdeči barvi. So zelo različnih oblik, od krogcev, puščic, sončkov, do ptičkov in plešočega pajacka, ki vas pričaka na koncu poti ali obratu.

Pot se nahaja zelo blizu naselja in je zelo primerna za tiste, ki se radi gibljejo v naravi, v gozdu in imajo rajši mehkejšo gozdno podlago namesto trdega asfalta.
 

Zahtevnost
nezahteven sprehod 

Potek
po dolini 

Pohodniška ponudba
družinski izleti, sprehodi, poti v gozdovih GPS Northing (N) : 45,915 
GPS Easting (E) : 14,9957 

Studenec

Kraj: Studenec
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Občina Trebnje | 07 348 11 38 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti