Ocenite ponudbo:

Julijske Alpe - Bovec in okolica

Tiskanje Dodaj v turistični vodič


Pohodnike na Bovškem navdušujejo številne označene poti v visokogorju, ki izstopa po prvinskem,
samotnem skalnem svetu in kraških pojavih. Med slednjimi je na Kaninu nekaj brezen, globljih od
1000 metrov; najgloblje je Čehi II, ki je z globino 1544 metrov sedmo najgloblje znano brezno na
svetu. Odlično izhodišče za izlete v visokogorje je zgornja postaja krožne kabinske žičnice Kanin na
nadmorski višini 2202 metra. Nižinski svet s širnimi gozdovi, modrozelenimi rekami in potoki, veličastnimi slapovi in soteskami bogatijo stare domačije in prijazni ljudje, povezujejo pa ga številne označene tematske poti. Spomladi in poleti pohodniki na Bovškem uživajo v cvetočih, barvitih travniških širjavah, prebujajočem se življenju, jeseni v nežnosti vetrov, mirnosti in spokojnosti narave. Pozimi, ko deželo pobeli sneg, so zelo priljubljeni izleti s krpljami. Organizirano je tudi gorsko vodništvo. Pomemben del destinacije je Triglavski narodni park.

Ljubitelji nižinskih izletov na Bovškem uživajo v tematskih poteh, kot sta Pot miru in Soška pot. Na Poti miru ob prijetni hoji med ostanki številnih utrdb, muzeji na prostem in pomniki spoznamo dediščino 1. svetovne vojne, medtem ko jo v trdnjavi Kluže ob predstavi društva 1313 na poseben način tudi doživimo. Soška pot ob edinstveni modrozeleni reki Soči in številnih kulturnih znamenitostih drži v dolino Trente, v osrčje neokrnjene narave in miru.


POHODNIŠKE POTI

- 7 dni 7 poti
- Pot miru
 
Skrbnik : SPIRIT Slovenija | | last modified: 17.02.2012

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti