Ocenite ponudbo:

Koča na Farbanci

Izvajalec:
Planinsko društvo Nazarje
Naslov:
Savinjska cesta 4 3331 Nazarje
Telefon:
041 667 108 Dušan
Koča Farbanca se nahaja na severnem delu Dobroveljske planote (702 m). Poleg nje stoji antenski stolp, ki je dobro viden iz Zadrečke in deloma tudi iz Savinjske doline. Zgrajena je bila kot gozdarska koča leta 1954. Z razvojem gozdarstva in infrastrukture pa je izgubila svoj prvotni namen in bila zadnjih 15 let zapuščena. Od leta 2002 jo je prevzelo v najem PD Nazarje, leta 2006 pa odkupilo, tako da je sedaj v njeni lasti. Odprta je ob vikendih skozi vse leto. Dežurstva opravljajo člani PD Nazarje. Dostop z avtom: Iz Nazarij po Zadrečki dolini, pred zaselkom Pusto polje levo po lokalni in gozdni cesti ob potoku Mostni graben do Farbance - 7 km, z Vranskega po lokalni cesti čez Ropasijo in Čreto - 12 km. Markirana pot: Izhodišče vas Potok, pred zadnjim zaselkom (Motorček) po markirani poti. (40 minut) Od koče Farbanca so markirane poti speljane na Čreto, Tolsti vrh, ki se priključijo tudi na Savinjsko pot in Evropsko pot E-6.  
Čas hoje : 40min 

Zahtevnost
nezahteven sprehod, srednje zahtevna tura 

Potek
v sredogorju 

Skupni vzpon : 702 m

Pohodniška ponudba
družinski izleti, sprehodi, poti v gozdovih, zimsko pohodništvo 

Na koči si lahko kupite vso pijačo, kaj pa vas bo pričakalo na mizi je odvisno od trenutnega skrbnika. Prav tako lahko na koči prenočite v zelo lepo urejenih sobah. Prenovljeni so tudi sanitariji in kopalnica. 

Ogledi
individualni 

Možnost plačila
samo z gotovino 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Občina Nazarje - Muzej Vrbovec | 03 839 16 13 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti