Ocenite ponudbo:

Idrijsko Cerkljanska planinska pot

Idrijsko Cerkljanska planinska pot vodi čez zelo privlačne  vrhove in druge razgledne točke ter obišče kraje, ki so etnografsko in naravoslovno zanimivi. Na poti se ustavimo na svetovno znanem arheološkem najdišču Divje babe v Šebreljah, kjer so med drugim našli 60.000 let staro piščal.
Na Idrijskem vas v mestu pričakata izjemna rudarska dediščina in prefinjenost idrijskih čipk, v gozdovih pa mogočne "klavže" iz 18. stoletja, vodne pregrade za plavljenje lesa. Na Vojskem srečamo vojne pomnike in slikovito grapo potoka Gačnik. Pot vodi skozi Krajinski park Zgornja Idrijca z naravnim spomenikom Divje jezero, iz katerega teče njakrajša slovenska površinska reka Jezernica. In še in še... 
Čas hoje : 7do 8 dni 
Dolžina : 130 km

Zahtevnost
lahka do srednje zahtevna 

Potek
v sredogorju, po dolini 

Skupni vzpon : 1630 m
Zemljevidi : Idrijsko in Cerkljansko 1:50000 

Pohodniška ponudba
družinski izleti, poti ob jezerih, skupinske ture, poti ob rekah, poti v gozdovih, zimsko pohodništvo, poti do slapov 

Ogledi
individualni 

Idrijsko in Cerkljansko hribovje

Idrijsko - Cerkljansko hribovje je del sredogorja in je pestro razčlenjeno, precej strmo in sega do povprečne višine 1000 metrov. Med hribi in slemeni se vijejo doline in ozke grape s kristalno čistimi vodami, vmes pa se dvigajo zakrasele planote. Več kot tri četrtine površja pokrivajo gozdovi, v katerih se skriva prava zakladnica rastlinske in živalske pestrosti.
Z vrhov se odpirajo dih jemajoči pravljični pogledi na alpske vršace na severu in sinjo modrino Jadranskega morja na jugu. Označene in urejene so številne pohodne poti, primerne tudi za nordijsko hojo, ki nudijo pohodniške užitke v vseh letnih časih. Aktivno preživite vaš oddih in samostojno ali z vodnikom raziščite naravne in kulturne lepote naših krajev.

 


TIC IDRIJA 
Vodnikova ulica 3 
5280 
Idrija 
Telefon : 05 374 39 16 
E-pošta :  
Spletna stran : www.idrija-turizem.si 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Center za idrijsko dediščino | 05 374 39 16 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti