5 razlogov za obisk

Se še vedno sprašujete, zakaj bi po dobro počutje in zdravje odšli v slovenska naravna zdravilišča? Naj vas prepriča pet preprostih razlogov. V zdraviliščih termalne vode in dobrodejna klima na edinstven način združujejo vso pestrost Evrope. V zdraviliščih vedo, kako razvajati sodobne iskalce zdravja in dobrega počutja. Učinke dobrih voda poznajo že tisočletja. Vsako od zdravilišč preseneti s svojo zgodbo, izbirate lahko v različnosti. Zdravilišča so blizu in si jih lahko privoščite.

1. Narava in tradicija turizma


- 87 naravnih termalnih izvirov,
- blagodejnost morske in gorske klime z aerosoli,
- slanica in solinsko blato,
- zdravilni peloidi in šota,
- izjemnost pitnih mineralnih voda.

Vse to bogastvo naravnih danosti je v Sloveniji vpeto v razkošne tradicije zdraviliškega turizma. Pustite se presenetiti svetovljanskosti storitev, ki temeljijo na spoštovanju večstoletnih izkušenj uporabe termalnih vrelcev. Narava je omogočila posebno kulturo skrbi za dobro počutje. Nekoč so nanjo prisegali kralji in plemstvo, danes ste kralj vi!
 

2. Celovit pogled na zdravje: preventiva, alternativa, kurativa


Celoviti programi zdravljenja v slovenskih zdraviliščih kombinirajo starodavne veščine doseganja dobrega počutja z vseh koncev sveta in najnovejše dosežke medicinske znanosti. V zdraviliščih poleg vrhunskih medicinskih storitev ponujajo inovativne oblike preventivnih in alternativnih programov tako za zdravje kot za lepoto, samozavest, sproščenost in doživetja, ki napolnijo duha.
 
Programi vključujejo dokazano učinkovite naravne dejavnike in posamezniku prilagojene aktivnosti ter kulinarična doživetja za različne okuse in zahteve.
 

3. Aktivnost in sprostitev: rekreacija in regeneracija


- zunanji in notranji bazeni,
- savne in fitnes centri,
- športne dvorane, telovadnice in stadioni,
- igrišča za tenis, odbojko, košarko in nogomet,
- kolesarjenje in pohodništvo,
- golf in konjeništvo,
- lov in ribolov.
V zdraviliščih lahko vaše moči obnovijo tudi:
- joga,
- thai chi,
- kinesis in druge sprostitvene tehnike,
- izkušene roke maserjev,
- preprosto počitek v prijetnem okolju.


4. Individualizem, nove vezi, za vsakogar tisto, kar si želi


Individualna obravnava vaših potreb in želja zagotavlja nepozabnost vsakega dneva. Posvetite se lastnemu telesu in občutkom z antistresnim, shujševalnim, lepotno-negovalnim, pomlajevalnim, sprostitvenim ali kakšnim drugim programom.

Če pridete z družbo ali družino, lahko vsakdo najde pravi užitek zase, obilo možnosti je tudi za skupna doživetja. Zanesite se na preizkušene otroške animacije, zabavne družabne večere, organizirane potepe po okolici ali samo za vas pripravljen družinski ali skupinski program.


5. Odprte možnosti za potepe po okolici


Slovenska zdravilišča so odlično izhodišče za spoznavanje slovenskih posebnosti. Od vinskih cest in tematskih poti, pohodniških in kolesarskih stez do naravnih in kulturnih znamenitosti. Poleg tega še kulinarična in zabavna doživetja – vsaka slovenska termalna destinacija ima svoje posebnosti!
 
Uživajte v različnih kulinaričnih območjih Slovenije in degustirajte plemenita slovenska vina. Spoznajte slovenske gradove, cerkve, muzeje, okusite tradicionalno vaško življenje in živahnost mestnih središč, pustite se odpeljati pod oblake s športnimi letali in baloni. Prepustite se gostoljubju Slovenije – kjerkoli že ste.

Slovenija je družabna

             
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti