Ocenite ponudbo:

Kamp in postajališče za avtodome Saksida

Naslov:
Zalošče 12a, 5294 Dornberk
Telefon:
05 301 78 53041 693 086
e-mail:
Specializacija
celoletni 

Število postajališč : 10 
Informacije o obratovanju : V Zaloščah pri Dornberku, vasici, ki leži sredi Vipavske doline, 15 kilometrov oddaljena od Nove Gorice in Ajdovščine ob regionalni cesti, ki Novo Gorico povezuje z zgornjo Vipavsko dolino in Krasom, so se na kmetiji Saksida odločili, da svojo dejavnost, vzgojo in prodajo vina obogatijo tudi s turistično ponudbo. Prvi v Sloveniji so se odločili, da na kmetiji odprejo postajališče za avtodome. Na Vipavskem takšnega, urejenega postajališča še ni, zato je ponudba še toliko bolj zanimiva. 

Sprejmejo deset avtodomov in jim nudijo vse potrebne priključke, elektriko, vodo. Poleg prostora za nastanitev avtodomov imajo tudi urejene sanitarije in piknik prostor na katerem lahko obiskovalci preživijo prijeten večer na robu vasi, v miru, sredi vinogradov.  Ob zvokih narave, brez hrupa motorjev si bodo oddahnili od vsakdana. V pokušino jim bodo ponudili svoja vina, vsak obiskovalec bo ob obisku lahko izkoristil možnost degustacije treh brezplačnih vzorcev vin Saksida. Na voljo je tudi družabna soba in dostop do interneta.

Zalošče pa ne ponujajo le miru in neokrnjene narave. Obiskovalci se lahko podajo po urejeni pešpoti skozi vinograde, za hrano poskrbijo na bližnjem kmečkem turizmu kjer imajo na voljo tudi konje za jahanje. Ljubitelji ribištva bodo lahko preizkusili srečo v bližnji reki Vipavi ali na dobrih 10 kilometrov oddaljenem akumulacijskem jezeru Vogršček.

V bližini so tudi številni kulturni in zgodovinski spomeniki od utrjenega naselja Tabor, katerega korenine segajo v srednji vek, do Nove Gorice kjer si bodo obiskovalci lahko ogledali grobnico Burbonov na Kostanjevici ali baziliko na Sveti Gori, v bližini je Vipavski križ. Zalošče so lahko tudi izhodišče za izlet na Kras ali v dolino Soče. Gostom  bodo z veseljem ponudili vse potrebne informacij in nasvete kako naj preživijo in čim bolje izkoristijo prosti čas.
 

Aktivnosti v okolici
konjeništvo, kolesarjenje, ribolov 

GPS Northing (N) : 45,89 
GPS Easting (E) : 13,7475 

Zalošče

Kraj: Zalošče
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Turistična zveza TIC Nova Gorica | 05 330 46 00 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti