Ocenite ponudbo:

Pohod okoli štirih gradov v Preddvoru

Izvajalec:
TIC Preddvor
Naslov:
Dvorski trg 3 4205 Preddvor
Telefon:
05 914 88 46
e-mail:
Občina Preddvor je znana predvsem po svoji bogati kulturni dediščini, ki jo zaznamujejo štirje gradovi in številne cerkve s starimi freskami.

Zato vse tiste, ki bi radi izvedeli kaj več o preddvorskih gradovih vabimo, da se nam pridružite na vodenem ogledu.

Pohod bomo začeli v središču Preddvora pred župnijsko cerkvijo sv. Petra v neposredni bližini gradu Dvor, od koder izhaja tudi ime kraja - Preddvor. Ustavili se bomo tudi ob mojstrovini slovenskega baročnega slikarja - Leopolda Layerja. Freska iz 19. stoletja v polkrožni niši Layerjeve kapelice, ki stoji nasproti cerkve prikazuje Marijino kronanje.

Pot bomo nadaljevali do jezera Črnava, kjer stoji grad Hrib iz 16. stoletja. Ogledali si bomo poročno dvorano, grajske sobe in se sprehodili po znanem poročnem drevoredu ter šli mimo gozdne učne poti, kjer so v tem parku nasadi najstarejših ameriških sekvoj ali mamutovcev v Sloveniji.

Sledi ogled gradu Turn. Posebno pozornost bomo namenili spominski sobi Josipine Turnograjske (slovenska pesnica pisateljica in skladateljica, ki se je rodila 9. julija 1833 na gradu Turn) ter grajski kapeli, ki je služila prvotnim prebivalcem gradu za obisk svete maše. Pred gradom je tudi kopija nagrobnika Josipini Turnograjski, ki je pokopana v Gradcu v Avstriji, domača družina pa ji je postavila kopijo nagrobnika, na katerem so vklesani verzi ene od njenih pesmi. Pot bomo nadaljevali mimo njene senčnice, kroga osmih lip, kjer je Josipina ustvarjala.

Za konec pa si bomo ogledali še razvaline četrtega, najstarejšega Pustega ali Novega gradu, ki ga viri omenjajo že v začetku 12. stoletja. Od tod pa se razlega čudovit razgled na Storžič, Hudičkov boršt, Zaplato in cerkvico sv. Jakoba nad Preddvorom.

Vljudno vabljeni, pridružite se nam na poti odkrivanja skrivnosti o preddvorskih gradovih!  

Potek
po dolini 

Težavnost
nezahteven sprehod 

Trajanje izleta : 2 uri 

Pohodniška ponudba
sprehodi, poti ob jezerih, poti v gozdovih 

Ogledi
individualni, vodeni 

Možnost plačila
samo z gotovino TIC Preddvor 
Dvorski trg 3 
4205 
Preddvor 
Telefon : 05 914 88 46 
E-pošta :  
Spletna stran : http://www.preddvor-tourism.si/ 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : Zavod za turizem Preddvor - TIC Preddvor |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti