Ocenite ponudbo:

Veseli Janez- nepozabna panoramska vožnja po Ljubljani

Izvajalec:
Kompas Novo mesto d.o.o.
Naslov:
Novi trg 10 8000 Novo mesto
Telefon:
07 393 15 20, 07 393 15 30
Faks:
07 393 15 39
e-mail:
Veseli Janez nas bo najprej zapeljal po Šubičevi (Parlament, Plečnikova gimnazija) in Slovenski cesti mimo Kongresnega trga z Univerzo, Filharmonijo ter Uršulinsko cerkvijo na drugi strani, ter mimo Drame do Zoisove ceste. Peljali se bomo mimo Križank, Šentjakobske cerkve in Grubarjeve palače do starega Karlovškega mostu in mimo Botaničnega vrta na Barje do Črne vasi. Tu si bomo ogledali izjemno zanimivo Plečnikovo cerkev sv. Mihaela, ki je narejena po vzoru prvih krščanskih cerkva. Iz Črne vasi se bomo zapeljali po Ižanki mimo gostilne Livada, po Mivki in Karunovi ulici, videli Plečnikovo hišo, Trnovsko cerkev, se peljali čez edini most, na katerem rastejo drevesa, v Krakovo, na Aškerčevo in do Mirja, kjer stoji lepo ohranjeno rimsko obzidje. Pot bomo nadaljevali mimo Trga MDB, po Prešernovi cesti (vladna in predsedniška palača, diplomatska četrt), mimo Mladike in Tivolija (Moderna galerija, Pravoslavna cerkev, Narodna galerija) po Gosposvetski (Evangeličanska cerkev), Dalmatinovi, Resljevi (Zmajski most), Kopitarjevi, Poljanski, Zrinskega, Streliški na Ljubljanski Grad. Postanek na gradu, kjer si boste lahko ogledali razstavo slovenske zgodovine od prazgodovine do danes, se povzpeli na razgledni stolp ali kaj popili… Po ogledu prestolnice z gradu se bomo vrnili na avtobus in nadaljevali pot po Roški, Poljanski, Rozmanovi (Plečnikove zapornice), Njegoševi (Poliklinika, Klinični center, Meksika…) in Masarykovi mimo železniške postaje na Dunajsko, po Vilharjevi (Navje, GR) in Linhartovi cesti do Žal. Sledi še vožnja po Kranjčevi in Vojkovi (fakultete, MORS), do Športnega parka Stožice (nov stadion) in Dunajskih kristalov, po Dunajski cesti (Plečnikov stadion), Drenikovi, Samovi (cerkev Sv. Frančiška) in Celovški (cerkev sv. Jerneja) do Tivolija. Tu potniki izstopijo in gredo peš čez Tivoli, mimo Cekinovega in Tivolskega gradu, po Jakopičevem sprehajališču, kjer je galerija na prostem – ogled trenutne razstave, do Moderne in Narodne galerije in naprej po Cankarjevi v center mesta. Potnike, ki se ne želijo sprehoditi skozi Tivoli avtobus zapelje na izhodiščno točko pred Parlament. 

Težavnost
nezahteven izlet 

Trajanje izleta : približno 3 ure 

Ogledi
vodeni 

odrasli 18€ otroci do 12 let 10€ družina (2+2) 40€ 

Možnost plačila
American Express, bančne kartice, Maestro, Visa, Eurocard/Mastercard, Activa, kreditne kartice 

Veselega Janeza lahko najamete za skupino tudi za individualne oglede. Ne spreglejte posebne ponudbe za šolarje in upokojence!!!  


GPS Northing (N) : 45,8052 
GPS Easting (E) : 15,1655 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : Kompas Novo mesto d.o.o. | 07 393 15 24 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti