Ocenite ponudbo:

Dobrodošli na Jurjevanje - najstarejši folklorni festival

Naša pot se začne v Semiču, natančneje v vasi Krupa na priznani turistični kmetiji z toplo malico (telečja obara z domačimi žličniki).
Po malici nas na dogovorjenem mestu počaka lokalni turistični vodnik, skupaj z njim se sprehodimo do po vodnatosti največjega izvira v Beli krajini – izvir Krupa, ki je življenjski prostor človeške ribice. V neposredni bližini pa si ogledamo romarsko cerkev Sv. Trojice, ki je bila pozidana leta 1647. Njena posebnost je kupolasto zasnovana ladja in tristranično zaključen prezbiterij.
Pot nadaljujemo do Vinske kleti Metlika, kjer degustiramo vrhunska belokranjska vina, prav tako pa nam gostitelj razloži postopek priprave »žlahtne kapljice«.
Pot nadaljujemo v vas Rim pri Adlešičih, kjer si ogledamo domačijo Raztresen. To je domačija, kjer se seznanimo z pridelovanjem in predelovanjem lanu. Prav tako pa si ogledamo razstavljeno galerijo izdelkov domače obrti (steklene in keramične izdelke, likovna dela,…) ter video posnetek pridelovanja in predelovanja lanu.
Nakar pot nadaljujemo v Krajinski park Lahinja, natančneje v vas Pusti Gradec. Skupaj si ogledamo še delujoči mlin na vodo, žago venecijanko ter nekaj naključno najdenih arheoloških predmetov. Za domačijo Klepčevih stoji cerkvica Vseh svetnikov, kateri graditelj jo je podpisal z odtisom svoje roke.
Izlet po Beli krajini zaključimo na prireditvi Jurjevanje v Beli krajini -najstarejšem folklornem festivalu v Sloveniji. Prireditev se odvija v naravnem amfiteatru v Jurjevanski dragi, kjer si skupaj ogledamo nastop tujih in domačih folklornih skupin, tamburašev in ljudskih pevcev. V sklopu prireditve potekajo tudi številne delavnice, rokodelski sejem ter razstave. Prav tako je poskrbljeno tudi za najmlajše. Pester kulturni program zamenjamo za zabaven, katerega nadaljujemo pozno v
 

Potek
po dolini 

Trajanje izleta : Skozi cel dan 


RIC Bela krajina - TIC Črnomelj 
Trg svobode 3 
8340 
Črnomelj 
Telefon : 07 305 65 30 
Faks : 07 305 65 31 
E-pošta :  
Spletna stran : www.belakrajina.si 
na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             

Fotografije

 
Skrbnik : RIC Bela krajina | 07 305 65 30 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti