Ocenite ponudbo:

Dobrodošli na Semiški ohceti

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Naša pot se začne v Semiču, kjer nas na dogovorjenem mestu počaka lokalni turistični vodnik. Skupaj si ogledamo Krajevno muzejsko zbirko, ki prikazuje življenje domačinov pred in po svetovni vojni, v pritličnih prostorih, pa  zanimivo naravoslovno ter vinogradniško zbirko v kletnih prostorih muzeja. Temu sledi ogled obzidja farne cerkve Sv. Štefana, ki je bila prvič omenjena leta 1228. Notranjost cerkve je znana po Metzingerjevi sliki zadnja večerja, po Sv. Štefanu, Potočnikovem križevem potu, Jerebovem oltarju in dragocenem benečanskem lestencu.
Po ogledu Semiča sledi  malica v priznanem gostišču.
Po malici  pot nadaljujemo do vasi Krupa. Skupaj si ogledamo po vodnatosti največji izvir v Beli krajini – izvir Krupa, ki je življenjski prostor človeške ribice in edino nahajališče  jamske školjke Congeria kusceri, nakar si ne daleč stran ogledamo Judovsko hišo v Moverni vasi, kjer so bila po letu 1960 arheološka izkopavanja. Med najpomembnejše najdbe so bili: kostni ostanki, kamena orodja in keramične najdbe.
Pot nadaljujemo do vasi Vinji Vrh, kjer si ogledamo baročno romarsko cerkev Sv. Trojice, ki je bila pozidana leta 1647. Njena posebnost je kupolasto zasnovana ladja in tristranično zaključen prezbiterij.
Pot nadaljujemo do vasi Sela pri Semiču. Ustavimo se pri čebelarju Pavlinu, kjer si ogledamo panjske končnice in veliko izvemo o nastanku meda prav tako pa degustiramo med in medene izdelke, ki jih izdeluje gospodar oziroma njegova družina (medeno vino, sveče, propolis…)
Izlet po Beli krajini zaključimo na tradicionalni prireditvi 14. Semiški ohceti, ki se odvija pod lipovo zelenico pri gasilskem domu Semič. Na prireditvi se sklene resnična poroka po starih navadah v značilni belokranjski noši, ki pa jo z posebnim programom prikazuje folklorna skupina Semiška ohcet iz Semiča. V sklopu prireditve potekajo razne kulinarične razstave ter slikoviti prikazi že skoraj pozabljenih kmečkih del in obrti.
 
Trajanje izleta : Skozi cel dan 


KC Semič - TIC Semič 
Štefanov trg 7 
8333 
Semič 
Telefon : 07 356 52 00 
Faks : 07 356 52 01 
E-pošta :  
Spletna stran : www.kc-semic.si 
Skrbnik : KC Semič - TIC Semič | 07 35 65 200 | | last modified: 29.07.2014

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti