Ocenite ponudbo:

Panoramski razgledi - Rovte nad Jesenicami v vsej svoji lepoti

Izvajalec:
TIC Jesenice
Naslov:
Cesta maršala Tita 18 4270 Jesenice
Telefon:
04 586 31 78
e-mail:
Rovte nad Jesenicami so poznane kot območje, kjer je največje naravno rastišče narcis. Kratek, delno pohodniški izlet vas najprej popelje do idilične vasi Planina pod Golico, ki se nahaja pod vznožjem tolikokrat opevane Golice. Kraj je bil zibelka jeseniškega železarstva, danes pa je izhodiščna točka za pohode na okoliške vrhove. Ogledali si boste tudi tipično staro hišo s črno kuhinjo. Od tu vas bomo z žičnico popeljali do Španovega vrha, od koder boste uživali v pogledu na Zgornjo Gorenjsko s ptičje perspektive. Pot boste nadaljevali po z narcisami posutimi travniki in se spustili do bivše Zoisove upravne stavbe. Sprehodili se boste po bližnjem Zoisovem parku, več kot dvesto let starem nasadu eksotičnih in domačih dreves s tremi pretočnimi jezerci, in začutili pristno domačnost in prijaznost Rovtarjev.  

Potek
v sredogorju 

Težavnost
nezahteven izlet 

Trajanje izleta : 5 ur 

Pohodniška ponudba
družinski izleti 

Minimalno število udeležencev : 30 
Največje število udeležencev : 50 

Ogledi
vodeni 

15,20 EUR/osebo Cena vključuje vse oglede in vstopnine po programu, kosilo, vožnjo z žičnico, nezgodno zavarovanje, vodenje izleta in organizacijo ter DDV. Izračun cen je informativen, pripravljen za skupino 40 oseb in se lahko spremeni brez predhodne najave. V ceno ni vključen prevoz. Kosilo je možno zamenjati tudi z malico.  

Možnost plačila
samo z gotovino 

Termini: Po dogovoru. Prijave: Najmanj 5 dni v naprej. Izvedba je možna le v lepem vremenu. Ne pozabite na: Pohodniške čevlje, kamero ali fotoaparat.  

Planina pod Golico

Regija: Gorenjska
Kraj: Planina pod Golico
na zemljevid

Publikacije

zgibanka SLO 12372.pdf

 

zgibanka ANG 12374.pdf

 

zgibanka NEM 12376.pdf

 

zgibanka ITA 12378.pdf

 

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : TIC Jesenice | 04 586 31 78 |
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti