Ocenite ponudbo:

Občina Brežice - kraji vaših sanj

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Brežice
Potepanje pričnete v brežiškem gradu, ki je v zgodovini odigral pomembno vlogo pri obrambi mesta. V gradu vam bodo strokovno razkazali zbirke in razložili zgodovino gradu. Po predhodnem dogovoru si lahko ogledate grajsko klet Vina Brežice, ki jo uporabljajo za donegovanje najboljših vin. Ob kozarčku dobre vinske kapljice boste lahko občutili vznemirljivost preteklosti in se med mogočnimi oboki predali užitkom plemenitih arom sedanjosti. Pot vas bo nato vodila na območje ohranjene kmečke arhitekture. V Artičah je zanimiva tako kmečka kot sakralna arhitektura. Z vidika etnologije je edinstvena Banova domačija, ki izpričuje zgodovinsko, arhitekturno in kulturno dediščino tega kraja. Lahko se sprehodite po artiških sadovnjakih in pot nadaljujete po Bizeljsko-sremiški vinski cesti. Potep lahko ob domači hrani in pijači zaključite v enem izmed kmečkih turizmov ali gostinskih lokalov.
Opomba: izlet traja 5 ur
 


Turistično informacijski center Čatež ob Savi 
Topliška cesta 35 
8250 
Brežice 
Telefon : 07 493 67 57 
E-pošta :  
Spletna stran : www.visitbrezice.si 
GPS Northing (N) : 45,9067 
GPS Easting (E) : 15,5847 

Na lepše 

Skrbnik : Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice | 05 90 83 790 | | www.visitbrezice.si... | last modified: 05.09.2013

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti