O Sloveniji

Tiskanje Dodaj v turistični vodič
Slovenija je edina država v Evropi, ki združuje alpski in sredozemski svet, Panonsko nižino in kraški svet. Spremenljivost pokrajin vas vedno vnovič preseneti. Opazujete lahko morje, na drugi strani pa vaš pogled objame visoke gore. Med vzponom skozi gozdnato pokrajino pod seboj vidite zeleno ravnico. Z gorskega travnika vam pogled seže do rečne soteske. Bližina nasprotij in razlik je slovenska posebnost.
Pokaži več

Spoznajte Slovenijo

V osrčju Evrope, kjer se Alpe srečajo s Sredozemljem in Panonska nižina s kraškim svetom, leži Slovenija. Majhno zeleno držav poseljujejo gostoljubni in iskreni ljudje, ki veljajo za zelo delovne.
Pokaži več

Praktične informacije

Preberite si vse osnovne in bistvene informacije o potovanju po Sloveniji, da je lahko to čim bolj sproščeno in brezskrbno.
Pokaži več

9 vročih dejstev

Slovenija je edina država v Evropi, ki združuje alpski in sredozemski svet, Panonsko nižino in kraški svet. Spremenljivost pokrajin vas vedno vnovič preseneti. Opazujete lahko morje, na drugi strani pa vaš pogled objame visoke gore.
Pokaži več

Vreme in klima v Sloveniji

V Sloveniji je vreme v vseh štirih letnih časih drugačno. Poleg tega se tu srečujejo trije večji podnebni vplivi.
Pokaži več

Narava

Narava je na majhnem delu Evrope združila in prepletla velika naravna bogastva, Sloveniji pa podarila izjemno raznolikost in pestrost. Neposreden stik z naravo imate že na samih obrobjih mest.
Pokaži več

Zgodovina in kultura

V Sloveniji ni raznolika in pestra le pokrajina, ampak tudi njena preteklost. Država, ki se je osamosvojila leta 1991, sicer nima tako veličastne zgodovine kot jo imajo večji evropski narodi, a je ta vseeno pomembna.
Pokaži več

Geografska raznolikost Slovenije

Izjemna raznolikost slovenskih pokrajin ima skupne točke, ki določeno območje povežejo v celoto. Za namige, kateri del Slovenije lahko obiščete, smo slovenske pokrajine strnili v pet sklopov.
Pokaži več

Zemljevid

Na našem interaktivnem zemljevidu lahko hitro izveste, kaj lahko počnete v različnih slovenskih krajih, kakšne nastanitve so na voljo, kje so glavne slovenske znamenitosti.
Pokaži več

Rezerviraj & kupi

Rezervacije
Išči v:

Prihod:
Dan
Mesec
Leto
Noči
Sobe
Odrasli
Soba/Apartma
Otroci
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti