Tur!zem

Revija za menedžment in trženje v turizmu TUR!ZEM, ki jo izdaja SPIRIT Slovenija, javna agencija, posreduje strokovne informacije s slovenskega in mednarodnega turističnega trga in predstavlja pomembno podporno orodje za učinkovitejši menedžment in trženje v turizmu.

Pokriva vsebine, ki so zanimive tako za zasebni, civilni in javni turistični sektor kot tudi za s turizmom zgolj posredno povezana podjetja in institucije.
Revija je brezplačna. Za naročilo kliknite tukaj

Digitalni Tur!zem oktober 2014

Prva digitalna številka revije Tur!zem je pod drobnogled vzela prav digitalni turizem, v njej si lahko preberete strokovno prispevke uglednih tujih predavateljev, ki jih gosti Slovenski turistični forum.

Predstavljena je zelena shema slovenskega turizma, ki postavlja okvire za uresničevanje trajnostnega turizma v Sloveniji, vključno z akcijskim načrtom.

Preberete in ogledate si lahko, kako nastaja osrednja turistična oddaja Na lepše. Predstavljamo pa tudi inovativno promocijsko akcijo snovalcev in sejalcev na Facebookovi strani Feel SLOVEnia.

Vabljeni k branju: www.slovenia.info/eturizem
Turizem maj/junij 2014

Tokratna številke revije Tur!zem prinaša podroben pregled preteklega turističnega leta v številkah.

Predstavljamo Snovalce, ki bodo z inovativnimi idejami obogatili slovensko turistično ponudbo. S predstavitvijo RDO Osrednja Slovenija začenjamo s serijo člankov, ki bodo namenjeni predstavitvam slovenskih regionalnih destinacijskih organizacij.

Pred glavno turistično sezono smo na pogovor povabili Igorja Jurišiča, predsednika Popotniškega združenja Slovenije, ki skrbi za razvoj in promocijo mladinskega turizma v Sloveniji.

Kot unikaten turistični produkt izpostavljamo tudi 100. obletnico začetka 1. svetovne vojne, ki stoletje kasneje povezuje turistične ponudnike tako na slovenski kot italijanski strani meje.

Pripravili smo tudi pregled nekaterih pomembnejših in zanimivih dogodkov v besedi in sliki: 17. Slovenska turistična borza, 5. Ekokonferenca, ki je bila namenjena trženju in komuniciranju zelenega turizma, Pohodniški dan v Goriških brdih, s katerim se je odprla nova pohodniška sezona po mednarodni daljinski poti Alpe Adria Trail. Obiskali pa smo tudi Odprto kuhno, ki vsak petek popestri dogajanje na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Vabljeni k branju!
turizem maj junij2014_18396.pdf
Turizem januar/februar 2014

Prvo številko revije Tur!zem v letu 2014 smo posvetili trendom v turizmu.

Seznanite se, katere spremembe nakazujejo globalni trendi ter katere trende na pomembniih trgih slovenskega turizma izpostavljajo vodje predstavništev SPIRIT Slovenija v tujini.

Taleb Rifai, generalni sekretar UNWTO, v gostujočem komentarju izpostavlja, da turizem prihodnosti prinaša rast tega sektorja, vendar obenem opozarja na odgovornost vpletenih.

K pogovoru smo povabili Barbaro Vajda, dolgoletno direktorico zavoda Turizem Ljubljana.

Izpostavili pa smo tudi nekaj pomembnih dogodkov: Olimpijske igre v povezavi s promocije znamke I FEEL SLOVENIA in 2000. obletnico Emone. V revijo smo ujeli foto utrinke s poslovne borze Conventa in sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas.

Preberete pa si tudi kako poteka izobraževanje za poklice v turizmu na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru in kakšni so odzivi oziroma dodano vrednost opažajo prejemniki nagrade Sejalec od začetka do danes.

Vabljeni k branju!

Revija Tur!zem v PDF
Tur!zem november/december 2013

Rdeča nit zadnje številke revije Tur!zem v letu 2013 so promocijske akcije oziroma projekti, ki so zaznamovali letošnje leto ter se bodo nadaljevali tudi v letu 2014.

Predstavljamo vam inovativno tržno-komunikacijsko kampanjo s Tino Maze, jesensko promocijo slovenskega turizma na ključnih trgih, koncept zgodbarjenja v slovenskem turizmu ter turistični potencial stote obletnice začetka prve svetovne vojne.

Izpostavili smo tri dogodke, ki bodo zaznamovali tudi turizem: v začetku leta 2014 se bo na Gospodarskem razstavišču zgodil Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, Ljubljana bo gostila letno konvencijo uglednega britanskega turističnega združenja ABTA, začele pa so se tudi že priprave na predstavitev Slovenije na svetovni razstavi EXPO Milano 2015.

Obeležili pa smo tudi desetletnico spodbujanja inovativnosti v turizmu ter spregovorili o prednostih kakovostne arhitekturne izkušnje na destinaciji, ki povečuje turistični obisk.

Objavljeno na ISSUU: Vabljeni k branju!
Tur!zem 113 v PDF različici
Tur!zem september/oktober

Ob današnjem praznovanju Svetovnega dneva turizma objavljamo posebno izdajo revije Tur!zem, ki je vsebinsko posvečena temu za turizem pomembnemu dnevu.

V njej si lahko preberete poslanico ob Svetovnem dnevu turizma Taleba Rifai, generalnega sekretarja UNWTO, in mag. Stanka Stepišnika, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, ter reportažo z uradne obeležitve, ki je letos potekala v Državnem zboru.

O evropskem turizmu smo se pogovarjali s Francesco Tudini, vodjo enote za oblikovanje turistične politike v Generalnem direktoratu EK za podjetništvo in industrijo.

Pred prihajajočimi Dnevi slovenskega turizma, ki bodo od 7. do 9. oktobra v Termah Olimia v Podčetrtku pa objavljamo tudi članek o analizi poslovanja dejavnosti hotelov in podobnih nastanitvenih obratov v Sloveniji v obdobju 2007-2012, kar bo tudi rdeča nit plenarnega dela Dnevov slovenskega turizma.

Prelistajte aktualno revijo Tur!zem.
Revija Tur!zem v PDF
Turizem junij/julij 2013

V aktualni številki revije Tur!zem preberite intervju z ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stankom Stepišnikom o pomenu turizma za slovensko gospodarstvo in načrtih za prihodnje. 

Preberite več o javni agenciji SPIRIT Slovenija v okviru katere z začetkom letošnjega leta deluje sektor za turizem.

Vabljeni tudi k ogledu preostale vsebine.

Za ogled revije kliknite TUKAJ.
Tur!zem november/december 2012

Tur!zem, ki je pred vami, je prva številka te strokovne publikacije, ki je na voljo zgolj v elektronski različici. S tem na Slovenski turistični organizaciji sledimo smernicam razvoja in trženja trajnostnega turizma.

Aktualna številka revije Tur!zem z naslovno temo Slovenski turizem v letu 2013: pred nami je izzivov polno leto podaja mnenja strokovnjakov o pomenu turizma v Sloveniji, o aktualni situaciji, o strateških usmeritvah za prihodnost, o trženju in pomembnejših projektih slovenskega turizma danes in jutri. Posebej so izpostavljeni primeri dobrih praks.

Vabimo tudi k branju intervjujev s prejemniki priznanj za življenjska dela v turizmu in gostinstvu, novosti z emitivnih trgov slovenskega turizma, aktivnosti ob priložnosti Evropskega prvenstva v košarki ter drugih zanimivih prispevkov in novic s področja turizma.

                                                                    Vabljeni k branju!
Tur!zem marec / april 2012

Spomladanska številka revije Tur!zem s člankom Kaj je zaznamovalo turistično leto 2011 in pričakovanja za prihodnje obdobje razgrne analize in mnenja o turističnih rezultatih preteklega leta, komentarje institucij, izjave najpomembnejših predstavnikov slovenskih turističnih organizacij in podjetij, načrtovane aktivnostih ter trende in napovedi za prihodnost.

V vsebini pa si lahko med drugim preberete tudi intervju z Andrejem Prebilom, predsednikom uprave družbe Sava Turizem d.d., o zgodbah in trženju v turizmu, trendih na emitivnih trgih ter o promociji Maribora 2012 - Evropske prestolnice kulture.

Vabljeni k branju!
Tur!zem januar / februar 2012

V tematski številki revije Tur!zem, ki je posvečena sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas ter nacionalni in turistični znamki, si lahko preberete stališča pomembnih akterjev slovenskega turizma ter vidike predstavnikov tujih destinacij.

V vsebini so tudi zanimivi članki o trendih ter projektih v letu 2012.

Vabljeni k branju!
Tur!zem november / december 2011

Izšla je nova številka revije Tur!zem. Naslovna tema tokratne številke se je navezovala na Dneve slovenskega turizma in izzive, ki slovenski turizem čakajo v 21. stoletju.

K sodelovanju pri pripravi prispevkov smo povabili tudi nekatere predavatelje, ki jih je gostil letošnji 14. Slovenski turistični forum.

Vabljeni k branju!
Tur!zem / tematska izdaja ob 20. obletnici Slovenije

Pred 20 leti se je Slovenija na evropskem in svetovnem turističnem zemljevidu pojavila kot nova, samostojna država. Čeprav smo imeli že zelo dobro razvit turizem, smo z osamosvojitvijo nastopili novo obdobje z nalogo umestiti našo državo ob bok znanim in uveljavljenim turističnim destinacijam.

Ob 20-letnici Slovenije smo v uredništvu revije Tur!zem pripravili tematsko izdajo, v kateri smo se sprehodili skozi »turistično« zgodovino od leta 1991 do 2011. Revijo lahko prelistate TUKAJ.

Ker je 32 strani premalo, da bi vanje lahko zajeli 20 letno zgodovino slovenskega turizma ter predstavili vse dosežke, poglede in vtise, smo ob tej priložnosti zasnovali posebne spletne podstrani revije Tur!zem. Vabimo vas, da si ogledate spodnje vsebine ter tudi vi dopolnite z vašim prispevkom. Z veseljem bomo objavili tudi vaše misli in informacije, ki jih posredujte na urednistvo@slovenia.info.  

- Prelomnice slovenskega turizma

- Pomembni obiski in nagrade 

- Tržne znamke slovenskega turizma

- Vtisi in izjave zaposlenih v turizmu

- FuTurizem – vaš pogled na prihodnost Slovenskega turizma

Pišite nam na uredništvo@slovenia.info!  
Tur!zem / tematska izdaja ob 20. letnici Slovenije
Tur!zem februar/marec 2011

V aktualni številki revije Tur!zem vam predstavljamo:

- Prednostna področja delovanja STO v letu 2011
- Slovenija praznuje dvajset let
- Mednarodno leto gozdov

Vabljeni k branju!

Ravnajte ZELENO in se naročite na e-različico revije Tur!zem. V kolikor bi revijo želeli prejemati po elektornski pošti na to sporočite na katja.turk@slovenia.info.  
Prejšnje izdaje revije Tur!zem

Arhiv

Leto
Mesec
IŠČI
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti