Ocenite ponudbo:

Na katerih tujih trgih je prisotna STO s promocijskimi aktivnostmi?

31.8.2010 
Naziv : Na katerih tujih trgih je prisotna STO s promocijskimi aktivnostmi? 
Opis : Ciljni tuji trgi slovenskega turizma so razdeljeni v tri sklope: 

KLJUČNI EVROPSKI TRGI – gre za ključne emitivne trge, ki so v letu 2009 skupaj ustvarili dobrih 71 % vseh tujih prenočitev (v letu 2011 jim bo namenjenih 2.904.600 EUR oz. 57 % vseh promocijskih sredstev).
Trgi: Nemčija, Avstrija, Italija, države Beneluksa, Hrvaška, Srbija, Velika Britanija in Irska, Rusija in Ukrajina

To so trgi z največjim deležem prihodov turistov, večinoma bližnji, kjer je Slovenija že vsa pretekla leta najmočneje prisotna – tako preko aktivnosti STO kot tudi neposredno s strani slovenskega turističnega gospodarstva. Cilj je, da obstoječe emitivne evropske trge obdelujemo na bolj intenziven in inovativen način, v učinkovitem partnerstvu s slovenskim turističnim gospodarstvom in s pomočjo združevanja sredstev skozi co-branding, s čimer želimo izboljšati svojo pozicijo (prepoznavnost, privlačnost in konkurenčnost) na teh trgih. Z učinkovito podporo kakovostne trženjske platforme se okrepi in izboljša učinkovitost aktivnosti do končnega kupca (B2C) – s poudarkom na nagovarjanju jasnih ciljnih segmentov s konkretnimi produkti, hkrati pa se nadalje krepi sodelovanje s poslovnimi javnostmi (B2B). Pomemben poudarek je krepitev Slovenije kot letalske destinacije – osredotočanje na aktivnosti ob vzpostavitvi novih letalskih linij.

OSTALI EVROPSKI TRGI – gre za ostale evropske trge, ki so v letu 2009 skupaj ustvarili dobrih 16 % vseh tujih prenočitev (v letu 2011 jim bo namenjenih 798.500 EUR oz. 16 % vseh promocijskih sredstev).
Trgi: Madžarska, Francija, nordijske države, Češka, Slovaška, Poljska, Španija, Izrael, Švica

To so trgi, ki za Slovenijo predstavljajo že določeno realizacijo, predvsem pa ti trgi predstavljajo še velik potencial, saj je prisotnost in realizacija Slovenije na teh trgih še vedno šibka. Cilj je, da se na teh trgih okrepijo aktivnosti do poslovnih javnosti (B2B – oziroma B2B(2C)), v učinkovitih partnerstvih s slovenskim turističnim gospodarstvom (kot tudi s pomočjo co-brandinga). Pomemben poudarek je krepitev Slovenije kot letalske destinacije – osredotočanje na aktivnosti ob vzpostavitvi novih letalskih linij.

PREKOMORSKI TRGI – gre za prekomorske trge – večinoma za nove trge, ki so v letu 2009 skupaj ustvarili dobrih 6 % vseh tujih prenočitev (v letu 2011 jim bo namenjenih 303.000 EUR oz. 6 % vseh promocijskih sredstev).
Trgi: ZDA, Kanada, Japonska, Indija, Kitajska, drugi prekomorski trgi 

Gre za prekomorske trge, poleg ZDA in Kanade (kjer je Slovenija sistematično prisotna že več let, a v omejenem obsegu) večinoma za nove trge, kot so trgi Kitajske, Indije, Japonske in drugih azijskih držav oziroma prekomorskih trgov, v prihodnjih letih pa tudi še drugih novih trgov, kot je na primer arabski trg. Na teh trgih želi Slovenija izkoristiti potencial, ki ga ti trgi predstavljajo glede na velik obseg trga in na visoke stopnje rasti turistov iz teh držav. Za vstop na te trge Slovenija na eni strani izkorišča povezave in partnerstva s slovenskim turističnim gospodarstvom (ki so jim ti trgi poslovno zanimivi) – v obliki poolov, na drugi pa s partnerstvi z sosednjimi državami, s katerimi lahko razvije privlačne in konkurenčne produkte, po meri teh trgov.
 

Slovenija

na zemljevid

Rezerviraj & kupi

Prihod
 
Odhod
 
Starost (ob prihodu)

Slovenija je družabna

             
Skrbnik : STO - PR novinarsko središče
Prijavite napako/dodaj komentar
Prijavite napako/dodaj komentar
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti