Vprašanja in odgovori

Predstavitev Slovenije kot turistične destinacije na japonskem in kitajskem trgu poteka v okviru intenzivirane predstavitve Slovenije in slovenske turistične ponudbe na t.i. prekooceanskih trgih. STO v letošnjem letu nadaljuje lani sklenjeno sodelovanje z najvplivnejšim japonskim organizatorjem potovanj JTB. Konec avgusta 2008 smo vzpostavili prvo čatersko povezavo med Tokiom in Ljubljano. STO tako na tem trgu zasleduje cilj pospeševanja promocije in prodaje Slovenije kot aviodestinacije.
Slovenija oz. slovenska turistična ponudba sta se v preteklem letu predstavili na japonski borzi JATA v Tokiu (19.-21.9.2008), in sicer z najeto stojnico v velikosti 18m2. V sodelovanju z ambasado Republike Slovenije v Tokiu smo lani organizirali sprejem za poslovne partnerje (organizatorje turističnih potovanj in turistične agencije), prav tako smo organizirali tudi novinarsko konferenco ob prihodu prvega čarterja Tokio - Ljubljana.

Ob japonskem trgu je STO na vzhodnoazijskih trgih za promocijo Slovenije izkoristila tudi priložnost poletnih olimpijskih iger v Pekingu. Tako je v času poteka olimpijskih iger v Slovenski hiši v Pekingu (kjer se bo pod eno streho odvijala promocija Slovenije v najširšem smislu) potekala skupna predstavitev z Olimpijskim komitejem Slovenije zainteresirani široki in strokovni javnosti. V luči navedenega je STO v okviru Olimpijskih iger v Pekingu slovensko hišo izkoristila za predstavitev slovenske turistične ponudbe kitajskim turističnim organizacijam in agencijam. Naj še omenimo, da se je z uvedbo schengena odprla nova priložnost na področju čezoceanskih trgov, predvsem pa glede turistov s Kitajske.

Na področju čezmorskih trgov STO deluje tudi koordinirano preko različnih združenj, v katerih doslej že sodeluje (kot je na primer ETC) in prek skupnih trženjskih kanalov.

Slovenija je družabna

             
Raziskuj Slovenijo
več
X

Piškotki

Spletno mesto uporablja t.i. piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Se strinjam
Preberite podrobnosti